fbpx

Davis Cup: Πρωταθλητής κόσμου ο Καναδάς (pics-vids)

Davis Cup: Πρωταθλητής κόσμου ο Καναδάς (pics-vids)

Στην πρώτη, και ιστορική, κατάκτηση του Davis Cup έφτασε η Εθνική ομάδα του Καναδά, νικώντας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στη Μάλαγα, την Αυστραλία με 2-0.

Με δύο νίκες στα μονά σε ισάριθμους αγώνες, οι Ντένις Σαποβάλοφ και Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ οδήγησαν τη χώρα τους στην κατάκτηση του τίτλου, στη μόλις 3η συμμετοχή τους σε τελικό.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα, ο 23χρονος, και No. 18 της παγκόσμιας κατάταξης, Σαποβάλοφ επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 του Θανάση Κοκκινάκη.

Τη σκυτάλη πήρε ο 22χρονος, και No. 6 του ταμπλό της ATP, Αλιασίμ, που επικράτησε του Άλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-4, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Εθνική ομάδα του Καναδά δεν ήταν να συμμετάσχει στα τελικά του Davis Cup, αφού είχε ηττηθεί στα πλαίσια των προκριματικών από την Ολλανδία με 4-0.

Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία όμως, και κατ’ επέκταση την αποβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Καναδοί πήραν wild card, ώστε να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις