fbpx

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά στο διπλό του Ηρακλείου Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά στο διπλό του Ηρακλείου Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα

Στα ημιτελικά στο διπλό του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκρίθηκαν Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα, μετά από αγώνα διάρκειας μίας ώρας και 12 λεπτά αγώνα.

Οι Ελληνίδες τενίστριες επικράτησαν των Νοέμι Μπαμπίκοβα και Σάνταλ Σκάμλοβα με 2-0 σετ (6-2, 6-3), παίζοντας το πιο μεθοδικό και ψύχραιμο τένις στο κορτ.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένο, καθώς και οι δύο ομάδες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους στα εναρκτήρια games (1-1).

Ακολούθησε ένα σύντομο σερί των Χριστοφή και Ματούλα με 3 κερδισμένα games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο (4-1), με τις αντιπάλους τους να μειώνουν προσωρινά στο 6ο game (4-2).

Δε γλύτωσαν, όμως, την απώλεια του πρώτου σετ, καθώς οι Ελληνίδες κράτησαν στο 15 τις Μπαμπίκοβα και Σκαμλοβα στο 7ο game, για να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές του στο αμέσως επόμενο με νέο break (6-2).

Στο 2ο σετ, και τελευταίο με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού, προηγήθηκαν αρχικά Ελένη και Μάρθα (1-0), αλλά δέχθηκαν την ανατροπή από τις Σλοβάκες, που πρώτα ισοφάρισαν υπερασπιζόμενες το σερβίς τους, και έπειτα έκαναν το πρώτο τους break στην αναμέτρηση (2-1).

Νέο προβάδισμα για τις No. 485 και 575 του ταμπλό των διπλών, που έσπασαν αμέσως το σερβίς των Νοέμι και Σάνταλ, και στη συνέχεια υπερασπίστηκαν με επιτυχία το σερβίς τους (3-2).

Τελευταίο επιτυχημένο “χτύπημα” των Μπαμπίκοβα και Σκάμλοβα ήταν να ισοφαρίσουν στο 6ο game, κρατώντας τις Ελληνίδες στους δύο πόντους (3-3), μιας και συνέχεια ήρθε ένα νέο σερί των (πλέον) ημιφιναλίστ, όπου με 3 διαδοχικά games έκλεισαν και το 2ο σετ, για να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση (6-3).

Στον επόμενο γύρο, Χριστοφή και Ματούλα θα βρουν απέναντί τους τις Οάνα Γκαβρίλα και Κατερίνα Μακάροβα, με φόντο μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις