fbpx

Πατρίκ Μουράτογλου: «Οι Big Three έπληξαν την αυτοπεποίθηση του Τσιτσιπά και του Μεντβέντεφ»

Πατρίκ Μουράτογλου: «Οι Big Three έπληξαν την αυτοπεποίθηση του Τσιτσιπά και του Μεντβέντεφ»

Οι Big Three, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, κυριαρχούν στο ανδρικό τένις για σχεδόν 2 δεκαετίες και μετρούν συνολικά 63 τίτλους Γκραν Σλαμ και 286 τίτλους καριέρας. Ο Πατρίκ Μουράτογλου πιστεύει ότι η κυριαρχία τους έχει επηρεάσει την αυτοπεποίθηση παικτών όπως του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ντανιίλ Μεντβέντεφ που τώρα έχουν  και την πρόκληση νεότερων αντιπάλων όπως του Κάρλος Αλκαράθ και του Χόλγκερ Ρούνε.

 «Πιστεύω ότι η γενιά του Μεντβέντεφ, του Τσιτσιπά και άλλων, ήταν άτυχη επειδή έπρεπε να αντιμετωπίσει τον μεγάλο Ράφα, τον μεγάλο Νόβακ, χάνοντας πολλές φορές απέναντί τους οπότε αυτό σίγουρα πλήττει την αυτοπεποίθησή τους», είπε ο Γάλλος προπονητής. «Η νεότερη γενιά, του Χόλγκερ και του Κάρλος, προς το παρόν δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο οπότε εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα που είναι προς όφελός τους».

Ο Μουράτογλου ωστόσο πιστεύει ότι οι παραπάνω παίκτες μαζί με τον Γιανίκ Σίνερ και άλλους θα δημιουργήσουν ένα πεδίο μεγάλων μαχών για τίτλους Γκραν Σλαμ. «Θεωρώ ότι θα δοθεί μάχη μεταξύ δύο γενεών στο μέλλον. Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς είναι οι τρεις σπουδαιότεροι όλων των εποχών αλλά τώρα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή επειδή δεν είναι τόσο κυρίαρχοι, δεν παίζουν τόσο πολύ και ακολουθούν δύο πολύ δυνατές γενιές. Υπάρχει η νέα γενιά των Μεντβέντεφ, Τσιτσιπά, Ρούμπλεφ και άλλων και η δεύτερη με τους Χόλγκερ, Κάρλος Αλκαράθ, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, Γιανίκ Σίνερ και άλλων».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις