fbpx

Ηράκλειο: Στα προημιτελικά η Ματούλα

Ηράκλειο: Στα προημιτελικά η Ματούλα

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση η Μάρθα Ματούλα επικράτησε της Νο3 του ταμπλό, Λία Μπόσκοβιτς από την Κροατία, με 7-6(6), 6-3 μετά από μια ώρα και 47 λεπτά.

Με αυτόν το τρόπο, εξασφάλησε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο.

Η Μπόσκοβιτς ξεκίνησε με break στο 1ο set (1-0), όμως η Ματούλα με τέσσερα σερί κερδισμένα games πήρε το προβάδισμα με 4-1 και με 5-3. Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο δεν μπόρεσε να κλείσει το set στο service της, αλλά η Μπόσκοβιτς με τρία σερί games προηγήθηκε με 6-5 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για το 1-0.

Εκεί η Ματούλα βρήκε νέο break οδηγώντας το set στο tie-break (6-6), εκεί όπου η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 5/3, αλλά και πάλι η Μπόσκοβιτς κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει το 6/5 έχοντας set-point. Ωστόσο η Ματούλα με τρεις σερί πόντους κατάφερε να το κατακτήσει με 8/6 κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα με τις δύο τενίστριες να ξεκινούν έχοντας από ένα break (1-1), αλλά τη Ματούλα να μετατρέπει στη συνέχεια το 2-3 σε 6-3 κατακτώντας τα τελευταία 4 games του αγώνα.

Στα προημιτελικά η Ματούλα θα αγωνιστεί είτε κόντρα στη Ρουμάνα και Νο6 του ταμπλό Μίριαμ Μπιάνκα Μπουλγκάρου, είτε απέναντι στην Ελένη Χριστοφή.

Ματούλα και Χριστοφή θα ενώσουν τις δυνάμεις στα διπλά όπου θα αντιμετωπίσουν το απόγευμα της Πέμπτης (24/11) τις Κσένια Παντουρόφσκα (Πολωνία) και Αναστάσια Γκρεκίνα (Ρωσία) με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις