fbpx

Λεϋκίνα-Χριστοφή 0-2: Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ηρακλείου η Ελένη

Λεϋκίνα-Χριστοφή 0-2: Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ηρακλείου η Ελένη

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, πήρε η Ελένη Χριστοφή, που επικράτησε της Πολίνα Λεϋκίνα με 2-0 σετ (7-5, 6-4), μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, μπορεί η 28χρονη Ρωσίδα τενίστρια να προηγήθηκε στα games (1-0), αλλά η Ελένη απάντησε με ένα μεγάλο hold στο αμέσως επόμενο (3 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα), εν συνεχεία έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της, και μετά υπερασπίστηκε το δικό της, για το ασφαλές προβάδισμα (3-1).

Η Πολίνα έμεινε στη διεκδίκηση του ματς, καθώς διατήρησε τη διαφορά στο ένα game, μέχρι και το 9ο, για να πάρει πίσω το break στο 10ο και να επαναφέρει τις απόλυτες ισορροπίες (5-5).

Η Χριστοφή όμως, κατάφερε να κάνει νέο break, εξασφαλίζοντας έτσι το tie-break στη χειρότερη περίπτωση, που εν τέλει δεν έγινε πραγματικότητα, μιας και κράτησε στο 15 την Λεϋκίνα στο 12ο game, για να κλείσει το σετ στο 7-5.

Στο 2ο σετ, και τελευταίο με βάση την εξέλιξη του ματς, μέχρι το 4ο game το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο (2-2), αλλά η 24χρονη Ελληνίδα έκανε το 3ο προσωπικό της break στο αμέσως επόμενο, για να πάρει το μομέντουμ στα δικά της χέρια (3-2).

Άμεση ήταν η απάντηση της No. 651 του ταμπλό, καθώς έσβησε το break της Ελένης στο 6ο game (3-3), ενώ από ένα break εκατέρωθεν είχαμε και στα δύο επόμενα games (4-4).

Η Χριστοφή πάτησε περισσότερο το γκάζι στα τελευταία δύο games, κάνοντας το συνολικά 5ο της break στην αναμέτρηση (5-4), και εν συνεχεία υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς της, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές της (6-4).

Επόμενη αντίπαλος της No. 749 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι η γνωστή στις Ελληνίδες τενίστριες της ITF, Μίριαμ Μπιάνκα Μπούλγκαρου από τη Ρουμανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις