fbpx

Κάρλος Αλκαράθ: «Σπουδαίο επίτευγμα να κερδίζεις τα είδωλά σου»

Κάρλος Αλκαράθ: «Σπουδαίο επίτευγμα να κερδίζεις τα είδωλά σου»

Σε συνέντευξη Τύπου στην πατρίδα του, στην Ισπανία, βρέθηκε ο Κάρλος Αλκαράθ, αναφερόμενος για τα όσα έζησα τη φετινή χρονιά, σε αγωνιστικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο 19χρονος τενίστας, και No. 1 του κόσμου, μίλησε σχετικά με τις όποιες συγκρίσεις γίνονται ανάμεσα στον ίδιο, αλλά και τον 36χρονο, και No. 2 του ταμπλό, Ράφαελ Ναδάλ, για τους στόχους και τις πιέσεις της νέας χρονιάς, αλλά και τον βασικό κανόνα που ακολουθεί.

«Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνομαι με τον Ράφα. Δεν έχει σχέση το ότι είμαι στο No. 1 του κόσμου. Ολόκληρη η καριέρα του Ράφα, μετράει για πολύ περισσότερα από αυτό. Είναι πραγματικά απόλαυση για κάθε τενίστα, να τον βλέπει να αγωνίζεται ακόμα, σε τοπ επίπεδο», είπε ο Κάρλος Αλκαράθ.

Σχετικά με τη νέα χρονιά, είπε: «Η νέα σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη για εμένα, γιατί θα ξεκινήσω ως No. 1 και με βάση αυτή τη θέση θα είμαι φαβορί από την αρχή. Αυτό σημαίνει και έξτρα πίεση πάνω μου, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω μόνο τα θετικά στοιχεία από αυτό, και να αποφύγω να επηρεαστώ πνευματικά.

Το να κερδίζεις τα είδωλά σου, είναι σπουδαίο επίτευγμα. Προσπαθώ να το εκλάβω σαν κάτι φυσιολογικό, γιατί δεν θέλω, οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον, να με κάνει να ξεχάσω πως πάνω από όλα πρέπει να απολαμβάνω το τένις και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις