fbpx

Κοζάκοβα-Σακελλαρίδη 0-2: Πρόκριση στον 2ο γύρο της Ιταλίας για την Σαπφώ

Κοζάκοβα-Σακελλαρίδη 0-2: Πρόκριση στον 2ο γύρο της Ιταλίας για την Σαπφώ

Την πρόκριση για τον 2ο γύρο του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Όρτισέι της Ιταλίας, πήρε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που επικράτησε της Καρολίνα Κοζάκοβα με 2-0 σετ (6-4, 7-6(6), μετά από μία ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, μέχρι το 4ο game το ματς έμοιαζε ισορροπημένο, καθώς αμφότερες διατηρούσαν στο ακέραιο το σερβίς τους (2-2).

Στο αμέσως επόμενο game, η 19χρονη Ελληνίδα έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης, και εν συνεχεία υπερασπίστηκε για μία ακόμα φορά το σερβίς της, για να χτίσει διαφορά (4-2).

Άμεση ήταν η απάντηση, όμως, της 17χρονης Ελβετής, καθώς με love game (40-0) έφερε τη διαφορά στο ένα game, και στο 8ο κατάφερε να σβήσει το break της αντιπάλου της, ισοφαρίζοντας ξανά (4-4).

Στο 9ο game η Σαπφώ έσπασε για μία ακόμα φορά το σερβίς της Κοζάκοβα, για να κλείσει το σετ στο 10ο και τελευταίο, βάζοντας τις βάσεις για τη straight νίκη (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση του αγώνα, η No. 306 του ταμπλό μπήκε με τον ίδιο δυναμισμό που ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στο προγενέστερο, καθώς ξεκίνησε με νέο break, ενώ στο 2ο game υπερασπίστηκε το σερβίς της (2-0).

Με love game η Ελβετή μείωσε προσωρινά τη διαφορά (2-1), αλλά η Ελληνίδα πραγματοποίησε νέο σύντομο σερί με 2 κερδισμένα games, και ξέφυγε αρκετά (4-1).

Ακολούθησε μία εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι από τη No. 945 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς όχι μόνο ισοφάρισε, όχι απλώς έσβησε τα break της Σακελλαρίδη, αλλά πέρασε και μπροστά, σ’ ένα από τα πιο κομβικά χρονικά σημεία του παιχνιδιού (5-4).

Η διαφορά παρέμεινε ισχνή μέχρι και το 11ο game (6-5), για να κρατήσει η Σαπφώ την αντίπαλό της στους δύο πόντους στο 12ο game, και να οδηγήσει το ματς στο tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από μία συγκλονιστική “μάχη” 14 λεπτών και 49 δευτερολέπτων, η Σαπφώ Σακελλαρίδη επικράτησε με 8-6, ολοκλήρωσε την καθαρή επικράτησή της και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Στον 2ο γύρο, την περιμένει η 30χρονη Πολωνή, και No. 278 στον κόσμο, Καταρζίνα Κάβα, με “φόντο” την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης στη γειτονική χώρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις