fbpx

Δύσκολη χρονιά περιμένει ο Κάρλος Αλκαράθ

Δύσκολη χρονιά περιμένει ο Κάρλος Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποφεύγει κάθε σύγκριση με τον Ράφαελ Ναδάλ και ετοιμάζεται για μία δύσκολη σεζόν όπου τον περιμένει μεγάλη πίεση.

 Ο 19χρονος Ισπανός είχε μία εξαιρετική σεζόν κερδίζοντας 2 τίτλους Μάστερς και το US Open. Ο ίδιος έγινε επίσης ο νεότερος νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη στην ιστορία του ATP Tour και την περασμένη εβδομάδα έγινε ο νεότερος που κλείνει τη χρονιά στην πρώτη θέση.

 Τα επιτεύγματά τους σε τόσο νεαρή ηλικία οδηγούν μοιραία σε συγκρίσεις με τον Ναδάλ, ο οποίος πήρε το πρώτο του Γκραν Σλαμ σε ηλικία 19 ετών και έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τρία χρόνια μετά. Ο Αλκαράθ, ο οποίος αναρρώνει από τραυματισμό στους κοιλιακούς που του στέρησε την συμμετοχή στο ATP Finals, δήλωσε ότι κρατά κλειστά τα αυτιά του στις συγκρίσεις.

 «Δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις. Δεν έχει σημασία που βρίσκομαι τώρα στο νούμερο 1. Η συνολική καριέρα του Ράφα μετράει πολύ», είπε. «Προσπαθώ βέβαια να κρατάω τα καλά και να φροντίζω όλες αυτές οι συζητήσεις να μην μπαίνουν στο μυαλό μου. Στο τέλος, το να νικάς τα πρότυπά σου είναι ένα απίστευτο επίτευγμα».

 Ο Αλκαράθ πρόσθεσε ότι ελπίζει να πετύχει τουλάχιστον τα μισά από όσα πέτυχε στη θρυλική καριέρα του ο συμπατριώτης του ενώ αναφορικά με τα όσα περιμένει την επόμενη σεζόν πρόσθεσε: «Το 2023 θα είναι δύσκολο επειδή θα αρχίσω ως φαβορί και θα υπάρχει μεγάλη πίεση πάνω μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις