fbpx

Davis Cup Finals: Τον πρώτο του τίτλο διεκδικεί ο Καναδάς

Davis Cup Finals: Τον πρώτο του τίτλο διεκδικεί ο Καναδάς

Από τις οκτώ χώρες που συμμετέχουν στους τελικούς του Davis Cup αυτή την εβδομάδα στη Μάλαγα μόλις οι δύο δεν έχουν πάρει ποτέ το τρόπαιο. Η μία από αυτές είναι η Ολλανδία που έφτασε στα ημιτελικά το 2001 γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από τη Γαλλία στο Ρότερνταμ. Η άλλη είναι εκείνη του Καναδά, μία από τις πρώτες ομάδες στην ιστορία που πήραν μέρος στο τουρνουά, το 1913, ωστόσο δεν έχει πάρει ποτέ τον τίτλο με καλύτερη πορεία εκείνη του 2019 και την ήττα από την Ισπανία στον τελικό της Μαδρίτης.

 «Αυτή είναι η ισχυρότερη ομάδα που έχω δει ποτέ να παρουσιάζει ο Καναδάς», είπε η πρώην επαγγελματίας τενίστρια Σάρον Φίτσμαν. «Πιστεύω ότι είναι συναρπαστικό για τον Καναδά και πραγματικά περιμένω να κάνει σοβαρές ζημιές».

 Στα απλά των ανδρών, ηγέτης της ομάδας θα είναι ο νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, που είχε ένα πολύ καλό τελευταίο κομμάτι στην σεζόν με τρεις διαδοχικούς τίτλους ενώ παρών θα είναι και ο νούμερο 18 κόσμου Ντένις Σαποβάλοφ με την ομάδα να έχει και την εμπειρία του πρώην πρωταθλητή σε διπλά σε Γκραν Σλαμ, του Βάσεκ Πόσπισιλ.

 Ο Καναδάς θα έχει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Γερμανία για τα προημιτελικά την Πέμπτη (24/11) και σε περίπτωση νίκης θα έχει για επόμενο αντίπαλο είτε την Ιταλία είτε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις