fbpx

ATP Finals: Τζόκοβιτς εναντίον Ρουντ στον μεγάλο τελικό του Τορίνο

ATP Finals: Τζόκοβιτς εναντίον Ρουντ στον μεγάλο τελικό του Τορίνο

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ θα αναμετρηθούν στον αποψινό τελικό των φετινών ATP Finals του Τορίνο (20:00), καθώς αμφότεροι κατάφεραν να ξεπεράσουν τους χθεσινούς αντιπάλους τους, ώστε να διεκδικούν σήμερα τον τίτλο του κορυφαίου.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Σαββάτου 19/11, ο 35χρονος Σέρβος ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Τέιλορ Φριτζ, μετά από δύο tie-break, αλλά και συνολικά μία ώρα και 54 λεπτά παιχνιδιού (7-6(5), 7-6(6).

Αυτή θα είναι η 8η συμμετοχή του Νόλε σε τελικό των ATP Finals, όπου από αυτές έχει επικρατήσει μόλις τις 5, και αν καταφέρει σήμερα να διατηρήσει το αήττητό του στη διοργάνωση, τότε θα ισοφαρίσει τον “θρυλικό” Ρότζερ Φέντερερ στις 6 συνολικά κατακτήσεις του τίτλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Κάσπερ Ρουντ κατάφερε να κερδίσει σχετικά εύκολα τον Αντρέι Ρούμπλεφ, στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό της ημέρας, με 2-0 σετ (6-2, 6-4), και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Ράφαελ Ναδάλ μέχρι στιγμής, στο τρίτο και βαθμολογικά “αδιάφορο” παιχνίδι του Green Group.

Ο 23χρονος Νορβηγός τενίστας κάνει απόψε το ντεμπούτο του σε τελικούς των ATP Finals, στη 2η μόλις συμμετοχή του στη διοργάνωση, διανύοντας ήδη μια εξαιρετική χρονιά για τον ίδιο, που θα ήθελε αδιαμφισβήτητα να ολοκληρώσει με την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις κατά το παρελθόν, ο Τζόκοβιτς είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι, μιας και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο κορτ 3 φορές, και τις έχει κερδίσει όλες, χωρίς, μάλιστα, να χαρίσει έστω ένα σετ στον No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ως προς το έξτρα κίνητρο της ανόδου στο ταμπλό της ATP, πιο πολύ “καίγεται” για τη νίκη ο Νορβηγός, μιας και με επικράτηση απόψε θα σκαρφαλώσει στo No. 2, αφήνοντας πίσω του τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ ο Τζόκοβιτς όποιο και αν είναι το σημερινό αποτέλεσμα του τελικού, θα βρίσκεται στο No. 5

Κεντρικό Κορτ:
20:00 Κάσπερ Ρουντ-Νόβακ Τζόκοβιτς

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις