fbpx

ATP Finals, Νόβακ Τζόκοβις: «Περίμενα επτά χρόνια – Αυτό το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο» (vid)

ATP Finals, Νόβακ Τζόκοβις: «Περίμενα επτά χρόνια – Αυτό το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο» (vid)

Την κατάκτηση του 6ου τίτλου σε ATP Finals πανηγύρισε ο “κυνικός” Νόβακ Τζόκοβιτς στο Τορίνο, καθώς κέρδισε στον μεγάλο τελικό τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (7-5, 6-3), μετά από μία ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 35χρονος Σέρβος επέστρεψε στο “θρόνο” του μετά από 7 χρόνια (το 2015 η τελευταία κατάκτηση των ATP Finals), έπιασε τον Ρότζερ Φέντερερ στις 6 (συνολικά) κατακτήσεις της εν λόγω διοργάνωσης, πραγματοποίησε το απόλυτο των νικών (5/5), και πήρε το εξωφρενικό χρηματικό έπαθλο των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις δηλώσεις του, κατά την απονομή του τροπαίου, ο No. 5 (από αύριο) Νόλε μίλησε για τον τελικό, για το κλειδί της σημερινής του επιτυχίας, αλλά και για το πως αισθάνεται μετά την επιστροφή του στην κορυφή.

«Είναι τελικός. Συνήθως τέτοιου είδους αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ένα break ήταν αρκετό και στα δύο σετ», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Περίμενα πως Κάσπερ θα έπαιζε πολύ καλά, και πράγματι το έκανε. Σερβίραμε και οι δύο πολύ καλά και νομίζω ότι σε ορισμένες κομβικές στιγμές, όπως το 12ο game στο 1ο σετ, κατάφερα να βγάλω μερικές καλές επιστροφές.

Η αλήθεια είναι πως ανάγκασα τον αντίπαλό μου να τρέξει. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξα. Ήθελα να είμαι επιθετικός και λειτούργησε πολύ καλά αυτό. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την απόδοση μου στο κορτ.

Υπήρξε ένταση ιδιαίτερα σε έναν πόντο όσο είμασταν στο 30-30 στο 8ο game (5-3), αλλά εκεί είναι σημαντικό να μείνεις συγκεντρωμένος. Η δυναμική του παιχνιδιού μπορεί να μετατοπιστεί στην άλλη πλευρά του γηπέδου πολύ γρήγορα.

Είχα ανάγκη από μερικά καλά forehands, ειδικά στο τελευταίο game που σέρβιρα για τη νίκη. Είχα άγχος και ένταση σε εκείνο το σημείο, αλλά ευτυχώς κατάφερα με άσο να πάρω τη νίκη.

Είχαν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία κατάκτηση μου σε ATP Finals, ήταν πολύς καιρός, και το γεγονός ότι περίμενα τόσο, κάνει αυτή την κατάκτηση ακόμα πιο σπουδαία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις