fbpx

ATP Finals: “Αυτοκράτορας” στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς (vids)

ATP Finals: “Αυτοκράτορας” στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς (vids)

Την κατάκτηση του 6ου τίτλου σε ATP Finals πανηγύρισε ο “κυνικός” Νόβακ Τζόκοβιτς στο Τορίνο, καθώς κέρδισε στον μεγάλο τελικό τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (7-5, 6-3), μετά από μία ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, ο 35χρονος Σέρβος τενίστας έθεσε ως στόχο να υπερασπιστεί άψογα το σερβίς του, ξεκινώντας με κατάκτηση του 1ου game, κρατώντας τον Ρουντ στο 15 (1-0).

Ο 23χρονος Νορβηγός έφτασε στην ισοφάριση κατακτώντας στις λεπτομέρειες το 2ο game (1-1), αλλά η απάντηση του Νόλε ήταν άμεση, καθώς με love game (40-0) πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1).

Με το ίδιο νόμισμα βρήκε ισοφάριση ο πλέον No. 3 του ταμπλό (2-2), που καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ δεν επέτρεπε στον αντίπαλό του να του σπάσει το σερβίς.

Το παιχνίδι δεν άλλαξε καθόλου μέχρι και το 10ο game, με τον Ρουντ να βγάζει μερικές σπουδαίες άμυνες, στις προσπάθειές του να κρατήσει στο ακέραιο το σερβίς του, όμως στο αμέσως επόμενο ο Νόβακ κατάφερε να κάνει το break και εν συνεχεία να υπερασπιστεί το σερβίς του, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές του (7-5).

Στο 2ο σετ, και τελευταίο με βάση την έκβαση του αγώνα, το παιχνίδι ξεκίνησε όπως και το προγενέστερο, καθώς αμφότεροι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, κρατώντας στον πόντο τον αντίπαλό τους (1-1).

Ακολούθησε ένα κομβικό σερί από τον Τζόκοβιτς μέχρι και το 5ο game, κάνοντας νέο break στην αναμέτρηση (4-1), για να θέσει τις βάσεις για τη straight νίκη.

Ο Νορβηγός διατηρούσε, από εκείνο το σημείο και μετά, την απόσταση στα δύο games, μέχρι και το 8ο game (5-3), αλλά ο No. 5 του κόσμου (από αύριο) κατάφερε να κλείσει το σετ στο αμέσως επόμενο, και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία (6-3).

Ο Τζόκο-SIX επέστρεψε στο “θρόνο” του μετά από 7 χρόνια (το 2015 η τελευταία κατάκτηση των ATP Finals), έπιασε τον Ρότζερ Φέντερερ στις 6 (συνολικά) κατακτήσεις της εν λόγω διοργάνωσης, πραγματοποίησε το απόλυτο των νικών (5/5), και πήρε το εξωφρενικό χρηματικό έπαθλο των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις