fbpx

Πρωταθλήτρια στο διπλό του Ισραήλ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Πρωταθλήτρια στο διπλό του Ισραήλ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Τον τίτλο στο διπλό στο ITF Pro τουρνουά των 60.000 δολαρίων, στο Μεϊτάρ του Ισραήλ, πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, με παρτενέρ της την Αικατερίνα Γιασίνα.

Η ομάδα της 25χρονης Ελληνίδας τενίστριας πήρε τη νίκη στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης απέναντι στις Άννα Κουμπαρέβα και Μαρία Τιμοφέεβα με 2-0 σετ (6-3, 7-5), μετά από μία ώρα και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, η δυάδα της Βαλεντίνης προηγήθηκε στα games, αλλά δέχθηκε την ανατροπή μέχρι το 3ο game από τις Κουμπαρέβα και Τιμοφέεβα (2-1).

Ακολούθησε, όμως, ένα κομβικό σερί με 4 κερδισμένα games, και 2 break στο ενδιάμεσο, από τις Γραμματικοπούλου και Γιασίνα, για να βάλουν τις βάσεις για την κατάκτηση του.

Μείωσαν προσωρινά οι Ρωσίδες με love game (40-0), αλλά Βαλεντίνη και Αικατερίνα έκλεισαν το σετ στο 9ο game, χαρίζοντας μόλις δύο πόντους στις αντίπαλές τους (6-3).

Στο 2ο σετ, το παιχνίδι ήταν πλήρως ισορροπημένο μέχρι και το 10ο game (5-5), έχοντας πάλι αρκετά εναλλάξ προβαδίσματα στο σκορ μέχρι τότε.

Στο 11ο game όμως η ομάδα της Βαλεντίνης έκανε ένα καθοριστικό break, για να διασφαλίσει έτσι το tie-break, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε, μιας και οι ίδιες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στο αμέσως επόμενο, για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προσπάθειές τους (7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις