fbpx

HPP Open: Φιναλίστ στα διπλά του Ελσίνκι ο Πέτρος Τσιτσιπάς

HPP Open: Φιναλίστ στα διπλά του Ελσίνκι ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Ηττήθηκε στον τελικό του Challenger, που διεξάγεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο Πέτρος Τσιτσιπάς, και ο Αμερικανός παρτενέρ του, Ρις Στάντλερ, σήμερα Σάββατο 19/11.

Η ομάδα του 22χρονου Έλληνα τενίστα ηττήθηκε με ανατροπή στα σετ (6-7, 6-3, 10-8) από την ομάδα των Πουράβ Ράχα και Ντίβιτς Σάραν, μετά από μία ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, η δυάδα των Πέτρο και Ρις έδειχναν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, κρατώντας μέχρι και το 8ο game στο ακέραιο το σερβίς τους, κάνοντας τότε, μάλιστα, και το πρώτο break, για να έχουν προβάδισμα στην κατάκτησή του (5-3).

Άμεση ήταν η απάντηση των αντιπάλων τους, που τους έσπασαν το σερβίς στο 9ο game (5-4), και μετέπειτα υπερασπίστηκαν το δικό τους για να ισοφαρίσουν (5-5).

Η ισοπαλία έμεινε μέχρι και το 12ο game (6-6), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο tie-break, όπου εκεί η ομάδα του Τσιτσιπά κατάφερε να επικρατήσει, με επιμέρους σκορ 7-5.

Στο 2ο σετ, Ράχα και Σάραν μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα έως τώρα δεδομένα, και ξεκίνησαν με ένα κομβικό σερί τριών κερδισμένων games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο (3-0).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, με τους Πέτρο και Ρις να μη μπορούν να μειώσουν παραπάνω, και τελικά η δυάδα των Ινδών κατάφερε να κλείσει το σετ στο 6-3, οδηγώντας την αναμέτρηση στο super tie-break.

Εκεί, μετά από μία συγκλονιστική “μάχη”, αλλά και μία εκπληκτική επιστροφή των Ράχα και Σάραν, οι οποίο γύρισαν από το εις βάρος τους 6-2, νικητές βγήκαν οι Ινδοί τενίστες, για να κατακτήσουν τον τίτλο του Challenger.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις