fbpx

ATP Finals: Το πανόραμα των ημιτελικών

ATP Finals: Το πανόραμα των ημιτελικών

Την πρόκριση στον τελικό των φετινών ATP Finals θα διεκδικήσουν σήμερα οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Τέιλορ Φριτζ, Κάσπερ Ρουντ και Αντρέι Ρούμπλεφ, καθώς άπαντες προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων και αναμένεται να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα (και) απόψε.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας στο Τορίνο (15:00), ο Τζόκοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φριτζ, με τον πρώτο να έχει τερματίσει πρώτος στο Red Group, έχοντας το απόλυτο των νικών, ενώ ο δεύτερος σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στο Green Group.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις κατά το παρελθόν, ο 35χρονος Σέρβος τρέχει ένα σερί 5 νικών, χωρίς να έχει ηττηθεί μέχρι στιγμής από τον 25χρονο Αμερικανό, ενώ όσον αφορά το ιστορικό τους στη διοργάνωση, ο Νόλε διεκδικεί την 8η πρόκριση σε τελικό των ATP Finals, και φυσικά την 6η κατάκτηση του τίτλου, για να ισοφαρίσει τον “θρυλικό” Ρότζερ Φέντερερ.

Αντίθετα, ο No. 9 του ταμπλό βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ATP Finals, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με πρόκριση στους “4”.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της ημέρας (22:00), ο Ρουντ θα αναμετρηθεί με τον Ρούμπλεφ. Ο Νορβηγός πέτυχε δύο νίκες και μία ήττα στο Green Group, χάνοντας μόνο από τον Ράφαελ Ναδάλ, στο βαθμολογικά “αδιάφορο” παιχνίδι, ενώ ο Ρώσος κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά έχοντας τον ίδιο απολογισμό, με μόνη διαφορά ότι κέρδισε στον “τελικό” του ομίλου τον Στέφανο Τσιτσιπά με ανατροπή στα σετ.

Για πρώτη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι φέτος στο κορτ, ενώ στις προηγούμενες πέντε συναντήσεις τους στο κορτ, ο Ρούμπλεφ κέρδισε τις τέσσερις. Στην τελευταία τους, όμως, αναμέτρηση, ο No. 4 βγήκε νικητής, οπότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τον νικητή για σήμερα.

Το πανόραμα των ημιτελικών:
15:00 Νόβακ Τζόκοβιτς-Τέιλορ Φριτζ
22:00 Κάσπερ Ρουντ-Αντρέι Ρούμπλεφ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις