fbpx

ATP Finals: Στον τελικό του Τορίνο ο ανίκητος Τζόκοβιτς (vids)

ATP Finals: Στον τελικό του Τορίνο ο ανίκητος Τζόκοβιτς (vids)

Την πρόκριση στον τελικό των ATP Finals του Τορίνο πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Τέιλορ Φριτζ (7-6(5), 7-6(6), μετά από μία ώρα και 54 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, είχαμε αρκετά εναλλάξ προβαδίσματα μέχρι και το 7ο game, με το παιχνίδι να μοιάζει εντελώς απρόβλεπτο, και ο κάθε πόντος να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Στη λήξη του 9ου game, μπροστά στο σκορ ήταν ο 25χρονος Αμερικάνος, βάζοντας δύσκολα στον Νόλε, που ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο με love game (40-0), για να ισοφαρίσει εκ νέου (5-5).

Ο Φριτζ διασφάλισε το tie-break, κρατώντας τον Τζόκοβιτς στο 30 στο 11ο game (6-5), με τον Σέρβο να ισοφαρίζει μία ακόμα φορά, και να κατακτά, μάλιστα, το tie-break, μετά από 10 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, με επιμέρους σκορ 7-5.

Στο 2ο σετ, και πάλι μέχρι το 8ο game ο No. 9 του κόσμου έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση, έχοντας χτίσει διαφορά στα δύο games από τον Σέρβο αντίπαλό του (5-3), αλλά ο Νόβακ βρήκε και πάλι το σθένος να ισοφαρίσει, κάνοντας break στο 10ο game (5-5), και έπειτα να προσπεράσει, για να έχει τη σιγουριά του tie-break (6-5).

Το οποίο έγινε και πραγματικότητα, αφού ο Αμερικάνος κράτησε τον Τζόκοβιτς στους δύο πόντους, για να οδηγηθούν μία ακόμα φορά στις οριακές καταστάσεις (6-6).

Μετά από μία “μάχη” 13(!) λεπτών και 47 δευτερολέπτων, ο No. 8 του κόσμου κατάφερε να μείνει πιο ψύχραιμος και εύστοχος στα χτυπήματά του, να αντέξει στην πίεση και να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 8-6, παίρνοντας τη straight νίκη στον ημιτελικό.

Στον αυριανό τελικό της Ιταλίας, ο Νόλε θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Κάσπερ Ρουντ, είτε με τον πρόσφατο αντίπαλό του στη φάση των ομίλων, Αντρέι Ρούμπλεφ, που ξεπέρασε εχθές το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις