fbpx

ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα μπορούσα να ήμουν πιο δημιουργικός»

ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα μπορούσα να ήμουν πιο δημιουργικός»

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, στο 2ο χρονικά παιχνίδι της ημέρας για τον κόκκινο όμιλο, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των φετινών ATP Finals του Τορίνο, με τον Ρώσο να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Μετά από μία ώρα και 42 λεπτά παιχνιδού, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έχασε με ανατροπή στα σετ (3-6, 6-3, 6-2) και εκτός από την προοπτική της 4αδας, και μετέπειτα του τελικού, έχασε και την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, βάζοντας σε κίνδυνο πλέον ακόμα και την τωρινή 3η θέση του.

Στη συνέντευξη τύπου, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον 25χρονο Ρώσο αντίπαλό του, ο Στέφανος μίλησε για το παιχνίδι, σχετικά με το τι δοκίμασε να πετύχει, αλλά και που στηρίζει την επιτυχία του No. 7 του κόσμου.

Μίλησε για τακτικά ζητήματα, τόσο δικά του, όσο και του Ρούμπλεφ, ενώ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το αν πέτυχε τους φετινούς του στόχους.

«Σέρβιρα καλά, προσπάθησα να έχω καλές επιστροφές, αλλά δεν μπορώ να αναιρέσω τίποτα από τον αντίπαλό μου. Δεν ένιωσα ιδιαίτερα τρομοκρατημένος, προσπαθούσα κυρίως να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, για να δω αν θα πάει καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας στόχο να τον βγάλω από τον ρυθμό που είχε», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Αλλά, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι ο Ρούμπλεφ από τη μεριά του, έχοντας διάρκεια στα καλά του διαστήματα. Πιστεύω θα μπορούσα να είχα κάνει πολύ περισσότερα στο ματς, θα μπορούσα να φανώ πιο δημιουργικός, αλλά ο Αντρέι χρησιμοποίησε όλα τα “όπλα” που είχε στη διάθεσή του και κατάφερε να βγει νικητής.

Οι καλές επιστροφές είναι μία πολύ σημαντική τακτική, ένας σημαντικός παράγοντας για να κερδίσεις έναν αγώνα. Όταν ένας παίκτης παίζει κατά κύριο λόγο πάνω στη γραμμή, σου δίνει χρόνο και χώρο να πλησιάσεις προς το φιλέ. Αυτό θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ παραπάνω, αλλά δεν το κατάφερα. Ο Ρούμπλεφ είχε πιο δυνατά χτυπήματα, συγκριτικά με τους προηγούμενους αντιπάλους μου, έχει πολύ καλά passing shoots, και σίγουρα αυτά λειτούργησαν ευεργετικά ώστε να φτάσει στη νίκη».

Σχετικά με το ποιος ήταν ο στόχος του τη φετινή χρονιά είπε: «Ο στόχος μου ήταν να τελειώσω τη σεζόν στο Top-3, αν και δε γνωρίζω τώρα αν αυτό θα παραμείνει ή όχι. Αυτός ήταν ο στόχος μου από το ξεκίνημα της σεζόν, ακόμα και όταν δεν ήμουν πολύ σίγουρος αν όντως μπορώ να το καταφέρω, εξαιτίας του τραυματισμού μου. Αλλά μετά από μερικά θετικά αποτελέσματα, από τα μέσα της σεζόν και μετά, σκέφτηκα ότι μπορώ να τα καταφέρω και να επιστρέψω στην κορυφαία 3αδα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις