fbpx

ATP Finals: Ισοπέδωσε τον Ρούμπλεφ και μπήκε στον τελικό ο Ρουντ! (vid)

ATP Finals: Ισοπέδωσε τον Ρούμπλεφ και μπήκε στον τελικό ο Ρουντ! (vid)

Την παρθενική πρόκριση της καριέρας του για τον τελικό των ATP Finals πανηγύρισε ο Κάσπερ Ρουντ. Ο Νο4 στον κόσμο Νορβηγός επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 του Αντρέι Ρούμπλεφ και έκλεισε… ραντεβού τίτλου για το βράδυ της Κυριακής με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο σύνολό του, το ματς ήταν ένας μονόλογος για τον Ρουντ. Στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ ο Νορβηγός αξιοποίησε το πρώτο μπρέικ πόιντ της ημέρας για να πάρει προβάδισμα και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω. Παίρνοντας συνολικά οκτώ γκέιμ στη σειρά ο Ρουντ έκανε δικό του το πρώτο μέρος με 6-2, ενώ προηγήθηκε με 4-0 στο δεύτερο.

Όντας μπροστά με 5-2 και με το σερβίς στα χέρια του, ο Ρουντ δέχθηκε για πρώτη φορά μπρέικ από τον Ρώσο ο οποίος έτσι μείωσε σε 5-4, αλλά δεν υπήρχε συνέχεια. Με ένα κράτημα σερβίς ο Ρουντ έφτασε στο 6-4 και τη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 6 λεπτά παιχνιδιού.

Στον μεγάλο τελικό ο Ρουντ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του πέντε φορές πρωταθλητή του τουρνουά Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πάντως αναζητά τον πρώτο τίτλο του από το 2015, ενώ έχουν μεσολαβήσει και δύο χαμένοι τελικοί (2016 από Μάρεϊ, 2018 από Ζβέρεφ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις