fbpx

Τζόκοβιτς: “Οι έξι πρώτοι πόντοι του τάι μπρέικ ήταν κομβικοί”

Τζόκοβιτς: “Οι έξι πρώτοι πόντοι του τάι μπρέικ ήταν κομβικοί”

Εξαιρετικά ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την περιπετειώδη νίκη του με 6-3, 6-7(5), 7-6(2) επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Σέρβος χρειάστηκε να υπερβεί έναν εξόχως ανταγωνιστικό αντίπαλο, όπως και τη σωματική κόπωση για να φτάσει στην επικράτηση και έτσι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο των ATP Finals με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

“Ο Ντανιίλ και εγώ είχαμε αρκετές μάχες στο παρελθόν και ήξερα πως θα μπει στο ματς γνωρίζοντας πως είναι το τελευταίο του παιχνίδι για τη σεζόν. Σίγουρα δεν ήθελε να ολοκληρώσει τη σεζόν με μία ήττα. Ξεκίνησα πολύ καλά, είχα τις ευκαιρίες μου και στις αρχές του δεύτερου σετ, μερικά μπρέικ πόιντ.

Εκείνος έπαιξε πολύ καλά σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Νομίζω πως υπήρξε ένα ράλι σε μπρέικ πόιντ υπέρ μου στο δεύτερο σετ. Πέρα από αυτό, έβγαλε μεγάλα σερβίς. Έπαιζε πολύ γρήγορα. Δεν ένιωθα σωματικά πολύ καλά στο τρίτο σετ, δυσκολεύτηκα αρκετά. Έπρεπε να παραμείνω σωματικά ανταγωνιστικός.

Είμαι περήφανος που κατάφερα να βρω τα τελευταία αποθέματα ενέργειας και την απαραίτητη συγκέντρωση για να επιστρέψω στο ματς. Ήμουν πίσω με 5-4 και σέρβιρε για τη νίκη. Δεν ξέρω. Μπόρεσα να διαβάσω σωστά το σερβίς του, να χειριστώ σωστά αυτό το γκέιμ, να επανέλθω σε καλή θέση.

Ξεκίνησα εξαιρετικά στο τάι μπρέικ, οι έξι πρώτοι πόντοι ήταν κομβικοί για να βρεθώ μπροστά, είχα χάσει άλλωστε το τάι μπρέικ του δεύτερου σετ. Είχε τρία δύσκολα ματς, τα έχασε όλα με 7-6 στο τρίτο σετ. Είναι δύσκολο αυτό, όμως είναι ένας φανταστικός παίκτης, τον σέβομαι απεριόριστα και δώσαμε μία σπουδαία μάχη.

Δεν γνωρίζω τι προβλέπουν οι κανονισμοί, σε περίπτωση απόσυρσης εάν θα μπορούσα να παίξω αύριο. Δεν το σκεφτόμουν καν, για να είμαι ειλικρινής. Αυτός ο αγώνας σήμερα, κόντρα σε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου, ήταν πολύ σημαντικός, ανεξάρτητα από το γεγονός πως είχα ήδη προκριθεί. Ήθελα τη νίκη”, ανέφερε ο Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις