fbpx

Στον τελικό του διπλό στο Ισραήλ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Στον τελικό του διπλό στο Ισραήλ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Την πρόκριση για τον τελικό του διπλού στο ITF Pro τουρνουά των 60.000 δολαρίων, στο Μεϊτάρ του Ισραήλ, πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, με παρτενέρ της την Αικατερίνα Γιασίνα.

Η ομάδα της 25χρονης Ελληνίδας τενίστριας κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Γιασμίν Γκίμπρερε και Πέι Τσι Λι με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και απομένει ένα ακόμα (τελευταίο) βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο 1ο σετ, η Ολλανδή και η Κινέζα ξεκίνησαν καλύτερα, κατακτώντας το εναρκτήριο game (1-0), αλλά η απάντηση της ομάδας της Βαλεντίνης ήταν άμεση, πραγματοποιώντας ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games, κάνοντας και break στο ενδιάμεσο (3-1).

Οι αντίπαλές τους έφτασαν στην ισοφάριση στο 6ο game, παίρνοντας πίσω το break (3-3), αλλά η δυάδα της Γραμματικοπούλου έκλεισε το σετ, κάνοντας νέο σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games (6-3).

Στο 2ο σετ, Γκίμπερε και Λι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, κατακτώντας τα πρώτα δύο games, έχοντας και νέο break (2-0), αλλά η ομάδα των Βαλεντίνη και Κατερίνα κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τη διαφορά, μέχρι και το 7ο game (4-3).

Στη συνέχεια, οι (εν τέλει) φιναλίστ της διοργάνωσης κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παίρνοντας πίσω όλα τα break των αντιπάλων τους (4-4), αλλά και να διατηρήσουν το μομέντουμ στη μεριά τους, ολοκληρώνοντας την επιστροφή τους στο ματς στο 10ο game (6-4).

Στον τελικό του τουρνουά στο Ισραήλ θα αντιμετωπίσουν τις Άννα Κουμπαρέβα και Μαρία Τιμοφέεβα, οι οποίες στους “4” απέκλεισαν τις Έμιλι Άπλετον από την Αγγλία και Βερόνικα Φάλκοσκα από την Πολωνία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις