fbpx

HPP Open Ελσίνκι: Στον τελικό του διπλού ο Πέτρος Τσιτσιπάς

HPP Open Ελσίνκι: Στον τελικό του διπλού ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Την πρόκριση για τον τελικό του Challenger, που διεξάγεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, πήραν σήμερα Παρασκευή 18/11 ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αμερικανός παρτενέρ του, Ρις Στάντλερ.

Η ομάδα του 22χρονου Έλληνα τενίστα επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 10-3) των Αλεξνάντερ Έρλερ και Λούκας Μίεντλερ, ολοκληρώνοντας μία εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι.

Στο 1ο σετ, μέχρι και το 6ο game οι ισορροπίες ήταν απόλυτα μοιρασμένες στο κορτ (3-3), ώσπου η δυάδα των Αυστριακών υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς στο αμέσως επόμενο game, ενώ στο 8ο έκαναν το πρώτο break στην αναμέτρηση, για να πάρουν σαφέστατο προβάδισμα. Το σετ έκλεισαν στο 9ο και τελευταίο game, χωρίς να χαρίσουν κάποιον πόντο στους Τσιτσιπά και Στάντλερ.

Στο 2ο σετ, οι ισορροπίες επανήλθαν στο ακέραιο μέχρι και το 8ο game (4-4), με την ομάδα του No. 1252T. της παγκόσμιας κατάταξης να υπερασπίζεται το σερβίς της στο 9ο game, και στο 10ο (και τελευταίο) να σπάει το σερβίς των αντιπάλων τους, για να φτάσει στην ισοφάριση.

Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο super tie-break, όπου εκεί, οι Πέτρος και Ρις έφτασαν πρώτοι στους 10 πόντους, αφήνοντας τους Μίεντλερ και Έρλερ μόλις στους 3, για να ολοκληρωθεί η ανατροπή και να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Φινλανδίας.

Εκεί, θα συναντήσουν είτε την ομάδα των Πουράβ Ράχα-Ντίβιτς Σάραν, είτε των Άλιμπεκ Κατσμάζοφ-Πάβελ Κότοφ, με φόντο, φυσικά, την κατάκτηση του τίτλου στα διπλά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις