fbpx

Επιτρέπει τα σκουρόχρωμα εσώρουχα το Γουίμπλεντον

Επιτρέπει τα σκουρόχρωμα εσώρουχα το Γουίμπλεντον

Το Γουίμπλεντον αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανονισμούς ένδυσης επιτρέποντας στις τενίστριες να φορούν σκουρόχρωμα εσώρουχα. Η παράδοση ήθελε όλους τους παίκτες και τις παίκτριες να φορούν μόνο λευκά ρούχα και εσώρουχα, ωστόσο μετά την κριτική από ηγετικές μορφές όπως η Μπίλι Τζιν Κινγκ και η Τζούντι Μάρεϊ και ως απάντηση στη διαμαρτυρία της καμπάνιας Adress The Dress Code, οι κανονισμοί αλλαξαν για τις τενίστριες.

 Η Σάλι Μπόλτον, CEO του All England Club, είπε: «Είμαστε δεσμευμένοι να στηρίξουμε τις παίκτριες και να ακούσουμε τα όσα έχουν να πουν και πως μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστό τους. Από την επόμενη χρονιά, οι γυναίκες που θα πάρουν μέρος θα έχουν την επιλογή να φορούν χρωματιστά εσώρουχα αν επιθυμούν. Ελπίζουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τις παίκτριες να είναι συγκεντρωμένες μόνο στην απόδοσή του και να αφαιρέσει μέρος του άγχους».

 Κάτοχος του τίτλου 6 φορές στο διάστημα της καριέρας της, η Μπίλι Τζιν Κινγκ, είπε στο CNN: «Στη γενιά μου πάντα ανησυχούσαμε επειδή φορούσαμε λευκά εκείνη την περίοδο και ότι αφοράς από κάτω είναι σημαντικό για την περίοδό σου. Πάντα κοιτούσαμε τι φαινόταν. Με αυτή την αλλαγή αισθάνεσαι ότι μπορείς να αναπνεύσεις και να μην χρειάζεται να ελέγχεις κάθε στιγμή όταν κάθεσαι και αλλάζεις πλευρά. Τουλάχιστον το θέμα έφτασε στην επιφάνεια και ήταν σημαντικό να έχουμε αυτή την συζήτηση».

 Τον Σεπτέμβριο η γυναικεία ομάδα της Γουέστ Μπρομ ανακοίνωσε τα βαθύ μπλε σορτς αντί για τα λευκά ενώ τον περασμένο μήνα η γυναικεία ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόσυρση των λευκών ώστε οι παίκτριες να έχουν την ευκαιρία να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδό τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις