fbpx

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ 1-2: Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος (vids)

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ 1-2: Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος (vids)

Την ήττα γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελευταίο αγώνα του Red Group απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-2) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των φετινών ATP Finals του Τορίνο, μετά από μία ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, κρατώντας τον Ρούμπλεφ στον έναν πόντο, με τον Ρώσο να ισοφαρίζει άμεσα (1-1).

Ακολούθησε ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games από τον Στέφανο, κάνοντας και το πρώτο break στο ενδιάμεσο, για να αποκτήσει ασφαλή διαφορά, την οποία μείωσε προσωρινά ο Αντρέι στο 6ο game (4-2).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το πέρας του 8ου game (5-3), για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές του ο Τσιτσιπάς στο 9ο game με love game (6-3).

Στο 2ο σετ, οι ισορροπίες επανήλθαν ανάμεσα στους δύο αθλητές, με τον No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο μέχρι και το 6ο game ο “Στεφ” το ισοφάριζε (3-3).

Σ’ εκείνο το σημείο όμως, ο Ρούμπλεφ πάτησε το γκάζι και με ένα προσωπικό σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και το πρώτο του break στη βραδιά, έκλεισε το σετ στο 6-3, στέλνοντας την αναμέτρηση σε 3ο και καθοριστικό.

Εκεί, αν και ξεκίνησε πατώντας καλά ο Στέφανος, κάνοντας ένα ακόμα love game (40-0), δέχθηκε νέο “ξέσπασμα” του Ρώσου που όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά του έσπασε εκ νέου το σερβίς στη συνέχεια, και μετέπειτα υπερασπίστηκε το δικό του, χτίζοντας απόσταση ασφαλείας (3-1).

Ο No. 3 του κόσμου έβγαλε προσωρινά αντίδραση, μειώνοντας στο 5ο game, αλλά ήταν και η τελευταία του απάντηση στο παιχνίδι, μιας και ο Ρούμπλεφ πραγματοποίησε νέο σερί, για να κλείσει το σετ στο 6-2, και να ολοκληρώσει μία σπουδαία ανατροπή.

Στον αυριανό ημιτελικό, τον έναν από τους δύο, ο 25χρονος Ρώσος θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ τον Κάσπερ Ρουντ, για μία αναμέτρηση με περίσσιο ενδιαφέρον, που θα στείλει τον έναν εξ’ αυτών στον μεγάλο τελικό της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις