fbpx

ATP Finals: Τρίτη σερί νίκη για τον Τζόκοβιτς στο Τορίνο (vids)

ATP Finals: Τρίτη σερί νίκη για τον Τζόκοβιτς στο Τορίνο (vids)

Το απόλυτο των νικών πέτυχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Red Group των φετινών ATP Finals του Τορίνο, νικώντας και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ ( 6-3, (5)6-7, 7-6(2), μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, ο 35χρονος Σέρβος ξεκίνησε δυναμικά στο κορτ, κατακτώντας στις λεπτομέρειες το εναρκτήριο game, για να του απαντήσει ο Μεντβέντεφ με ένα μεγάλο hold (διάρκειας 6 λεπτών και 24 δευτερολέπτων), φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Οι δύο τενίστες υπερασπίζονταν το σερβίς τους άψογα μέχρι και το 6ο game (3-3), αλλά ακολούθησε ένα σύντομο σερί του Τζόκοβιτς, από εκείνο το σημείο και μετά, κάνοντας στο ενδιάμεσο και το πρώτο break της αναμέτρησης, για να κλείσει το σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, ο 26χρονος Ρώσος εκμεταλλεύτηκε πλήρως το γεγονός ότι σέρβιρε πρώτος, βάζοντας ως βασική προτεραιότητα να μην του κάνει break ο “Νόλε”.

Κάτι που κατάφερε να υπερασπιστεί, αλλά ο No. 8 της παγκόσμιας κατάταξης έμενε κοντά στο σκορ, μην επιτρέποντας στον αντίπαλό του να πάρει προβάδισμα ασφαλείας, μέχρι και το 12ο game (6-6).

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου μετά από “μάχη” 12 λεπτών και 29 δευτερολέπτων, ο No. 5 του ταμπλό επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-5, και οδήγησε το παιχνίδι σε 3ο και καθοριστικό σετ.

Εκεί, ο Νόβακ διατηρούσε το σερβίς του αλώβητο μέχρι και το 8ο game, όπως επίσης και ο Μεντβέντεφ, μέχρι που ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το break για πρώτη φορά, διεκδικώντας με άλλες βάσεις πλέον την ανατροπή (5-4).

Στο αμέσως επόμενο game όμως, ο Τζόκοβιτς κράτησε στο 15 τον αντίπαλό του και πήρε άμεσα πίσω το break, για να φέρει το ματς εκ νέου στα ίσα.

Στο 11ο game ο “Νόλε” πήρε τη σιγουριά του tie-break, χαρίζοντας μόλις δύο πόντους στον Ντανιίλ, για να υπερασπιστεί αυτός με τη σειρά του το σερβίς του στο 12ο game και να οδηγήσει την αναμέτρηση σε 2ο tie-break.

Εκεί, μετά από 9 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, ο Σέρβος είχε τα πιο ψύχραιμα και εύστοχα χτυπήματα, για να φτάσει πρώτος στους 7 πόντους, και να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη του στη φάση των ομίλων.

Στα ημιτελικά, ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει τον Τέιλορ Φριτζ, έχοντας ως βασικό στόχο, φυσικά, να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης στην Ιταλία και να διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του σε ATP Finals, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του “θρυλικού” Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις