fbpx

ATP Finals: Στα ημιτελικά του Τορίνο ο Φριτζ (vids)

ATP Finals: Στα ημιτελικά του Τορίνο ο Φριτζ (vids)

Την πρόκριση στα ημιτελικά των φετινών ATP Finals του Τορίνο πανηγύρισε ο Τέιλορ Φριτζ, που επικράτησε του Φελίξ-Οσέρ Αλιασίμ με 2-1 σετ (7-6(4), 6(5)-7, 6-2), μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, ο 25χρονος Αμερικανός έδειχνε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς διατηρούσε ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα έναντι του Αλιασίμ, χωρίς να βάζει σε ρίσκο το σερβίς του.

Ο 22χρονος Καναδός, όμως, ισοφάριζε σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, με τους δύο τενίστες να παραμένουν ισόπαλοι μέχρι και το 12ο game (6-6), και να οδηγούνται στο πρώτο tie-break της βραδιάς.

Εκεί, μετά από 11 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα “μάχης” ο No. 9 του κόσμου άντεξε στην πίεση και με επιμέρους σκορ 7-4 κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο 2ο σετ, δεν άλλαξε η φιλοσοφία του παιχνιδιού, με τη μόνη διαφορά, πλέον, να βρίσκεται στο ότι το προβάδισμα το είχε ο No. 6 του ταμπλό, κρατώντας στο ακέραιο το σερβίς του.

Κάτι που έκανε, ωστόσο, και ο Φριτζ, για να μείνει κοντά στο σκορ, και να κρατήσει της ισορροπίες του παιχνιδιού “αλώβητες”, μέχρι και το 12ο game ξανά (6-6).

Αμφότεροι κατέληξαν σε νέο tie-break, όπου μετά από 12 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα βγήκε νικητής ο Αλιασίμ, κλείνοντας το σετ με το επιμέρους σκορ 7-5, για την ισοφάριση.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μέχρι το 4ο game το ματς δεν παρέκκλινε καθόλου, με τους δύο αθλητές να συνεχίζουν να έχουν ως προτεραιότητά την ακεραιότητα του σερβίς τους (2-2).

Στο 5ο game ο Φριτζ με love game (40-0) πήρε εκ νέου “εύθραυστο” προβάδισμα (3-2), για να ακολουθήσει το πρώτο break της αναμέτρησης στο αμέσως επόμενο από τον Αμερικάνο, που του έδωσε σαφέστατο προβάδισμα νίκης (4-2).

Στο 7ο game ο Φριτζ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, έχοντας για τα καλά το μομέντουμ (5-2), και απείχε μόλις ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το οποίο και έκανε στο 8ο και τελευταίο game της αναμέτρησης, κρατώντας τον αντίπαλό του μόλις στο 15, πραγματοποιώντας ένα ακόμα κομβικό break, κλείνοντας το σετ στο 6-2.

Στους “4” των τελικών της ATP, ο Αμερικανός τενίστας θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ τον πρωτοπόρο του Red Group, Νόβακ Τζόκοβιτς, με φόντο τον μεγάλο τελικό της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις