fbpx

ATP Finals: Όσα χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να ανέβει στο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης

ATP Finals: Όσα χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να ανέβει στο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και έχασε την ευκαιρία να “σκαρφαλώσει” στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (ήθελε το απόλυτο των νικών στη διοργάνωση), διεκδικεί ακόμα την άνοδο του στο No. 2 του ταμπλό.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έκανε την αρχή την Τετάρτη το βράδυ, 16/11, και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, κρατώντας ορθάνοιχτη την πόρτα των ημιτελικών των ATP Finals, αλλά και τις πιθανότητες να ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο ταμπλό της ATP.

Αν κερδίσει απόψε στις 22:00 το βράδυ τον Αντρέι Ρούμπλεφ, τότε όχι μόνο θα βρεθεί στους “4” του Τορίνο, αλλά θα διατηρήσει και τις όποιες πιθανότητες έχει για άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη.

Κάτι που θα πετύχει με βεβαιότητα, αν επικρατήσει τόσο του Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό, όσο και του Τέιλορ Φριτζ ή του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της διοργάνωσης.

Αντίστοιχο “μονοπάτι” χρειάζεται να διαβεί και ο Ρουντ για να φτάσει στο No. 2 του κόσμου, νικώντας αρχικά τον πιθανό του αντίπαλο στα ημιτελικά, ξεπερνώντας έτσι αρχικά τον Τσιτσιπά στην κατάταξη, και μετέπειτα κερδίζοντας τον πιθανό αντίπαλό του στον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις