fbpx

ATP Finals: Απέναντι στον Ρούμπλεφ ο Τσιτσιπάς για την πρόκριση στους “4”

ATP Finals: Απέναντι στον Ρούμπλεφ ο Τσιτσιπάς για την πρόκριση στους “4”

Όλα για όλα καλείται να τα παίξει απόψε το βράδυ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, καθώς μόνο με νίκη θα είναι παρών στην ημιτελική φάση των φετινών ATP Finals, που διεξάγονται στο Τορίνο από τις 13/11 έως τις 20/11.

Το αποψινό βράδυ της Παρασκευής (22:00), λοιπόν, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, μετρώντας ήδη μία ήττα στην πρεμιέρα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και μία κομβικής σημασίας νίκη απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, βρίσκεται σε μία must-win κατάσταση απέναντι στον 25χρονο Ρώσο, μιας και μόνο με νίκη μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται και ο No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και μετράει μία νίκη, από την πρεμιέρα του απέναντι στον 26χρονο συμπατριώτη του, αλλά και μία ήττα από τον Σέρβο πρωτοπόρο του ομίλου.

Αυτή θα είναι η 11η συνάντησή τους στο κορτ, με τον No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης να υπερτερεί στις νίκες με επιμέρους σκορ 6-4. Αριθμοί που φανερώνουν το “πλούσιο” αγωνιστικό παρελθόν που τους ενώνει, αλλά και το ότι αμφότεροι γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες-ικανότητες του άλλου εν ώρα δράσης.

Φέτος, έχουν συναντηθεί μόνο δύο φορές σε επίσημη διοργάνωση, μία στη φάση των “8” της Μαδρίτης, και μία στα ημιτελικά του Astana Open, όπου νικητής αναδείχθηκε και τις δύο φορές ο Στέφανος, αλλά πέρσι τέτοια εποχή, ο Ρώσος τενίστας είχε επικρατήσει του Τσιτσιπά σε ματς για τη φάση των ομίλων των ATP Finals.

Όλες οι αναμετρήσεις είχαν κριθεί στα 3 σετ, ενώ στο παιχνίδι των τελικών της ATP το παιχνίδι κρίθηκε στο tie-break, γεγονός που δείχνει σε τι οριακές καταστάσεις εξελίσσονται οι μεταξύ τους συναντήσεις στο κορτ.

Όσον αφορά το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας (15:00), Μεντβέντεφ και Τζόκοβιτς θα αναμετρηθούν με στόχο απλώς να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Red Group, μιας και ο No. 5 του ταμπλό είναι ήδη αποκλεισμένος, ενώ ο “Νόλε” είναι (μαθηματικά) πρώτος και γνωρίζει ήδη τον αντίπαλό του στην 4αδα, που δεν είναι άλλος από τον Τέιλορ Φριτζ.

Το πανόραμα της Παρασκευής για το Red Group:

Κεντρικό Κορτ:
15:00 Νόβακ Τζόκοβιτς-Ντανιίλ Μεντβέντεφ
22:00 Στέφανος Τσιτσιπάς-Αντρέι Ρούμπλεφ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις