fbpx

Αυτοί είναι οι σταθμοί προετοιμασίας για την σεζόν του 2023

Αυτοί είναι οι σταθμοί προετοιμασίας για την σεζόν του 2023

H σεζόν του 2022 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι πρωταγωνιστές θα κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα προτού ταξιδέψουν στην Αυστραλία τον Ιανουάριο. Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ίγκα Σφιόντεκ και Έμμα Ραντουκάνου είναι μερικά από τα ονόματα που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο τις επόμενες 6 εβδομάδες για τουρνουά επίδειξης.

 Τζόκοβιτς και Σφιόντεκ θα πάρουν μέρος στο παρθενικό World Tennis League στο Ντουμπάι. Το τουρνουά με τις 18 συμμετοχές διεξάγεται το διάστημα 19 με 24 Δεκεμβρίου με τέσσερις ομάδες των τεσσάρων παικτών και η κάθε σειρά αναμέτρησης αποτελείται από ένα απλό ανδρών, ένα γυναικών και ένα μεικτό διπλό. Σε αυτή τη λίστα συμμετοχών ανήκουν και οι Καρολίν Γκαρσία, Έλενα Ριμπάκινα, Νικ Κύργιος, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Ντόμινικ Τιμ.

 Ο νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Κάρλος Αλκαράθ, θα κάνει ντεμπούτο στο Mubadala World Tennis Championship που διεξάγεται το διάστημα 16-18 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Το τουρνουά περιλαμβάνει 8 παίκτες, 6 από το ATP Tour και 2 παίκτριες από το WTA Tour, τις Ονς Ζαμπέρ και Έμμα Ραντουκάνου. Οι παίκτες που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους είναι οι Κάρλος Αλκαράθ, Κάσπερ Ρούουντ, Φράνσις Τιάφο, Κάμερον Νόρι και Αντρέι Ρούμπλεφ.

 Ράφαελ Ναδάλ και Κάσπερ Ρούουντ θα βρεθούν στη νότια Αμερική λίγο μετά την ολοκλήρωση του ATP Finals στο Τορίνο. Οι δύο παίκτες που αναμετρήθηκαν φέτος στον τελικό του γαλλικού όπεν, θα δώσουν 5 ματς σε ισάριθμες χώρες αρχίζοντας από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 23 Νοεμβρίου, ενώ τα επόμενα θα είναι σε Κίτο, Μπογκοτά, Μπέλο Οριζόντε και πόλη του Μεξικού.

 Πρώην νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ ηγείται στη λίστα συμμετοχών του Diriyah Tennis Cup στην Σαουδική Αραβία. Ο Ρώσος είχε πάρει τον τίτλο στην παρθενική έκδοση του τουρνουά το 2019 νικώντας στον τελικό τον Φάμπιο Φονίνι. Στην Σαουδική Αραβία θα βρει τον συμπατριώτη του, Αντρέι Ρούμπλεφ, τον Βρετανό Κάμερον Νόρι αλλά και τον Σάσα Ζβέρεφ που μπορεί εκεί να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά τα ημιτελικά του γαλλικού όπεν, με το τουρνουά να διεξάγεται το διάστημα 8 με 10 Δεκεμβρίου. Την συμμετοχή τους στο τουρνουά έχουν επιβεβαιώσει και οι Ντόμινικ Τιμ, Σταν Βαβρίνκα και Τέιλορ Φριτζ.

 Οι γυναίκες θα βρεθούν στη Νότια Αφρική για το Africa Cares Women’s Tennis Challenge στις τρεις και τέσσερις Δεκεμβρίου. Η νούμερο 2 κόσμου Ζαμπέρ θα αντιμετωπίσει την πρώην νούμερο 1 Μαρτίνα Χίνγκις ενώ παρούσα θα είναι και η ντόπια Χολολουάμ Μόντσι και η Σλόαν Στίβενς ενώ ανοικτή παραμένει η παρουσία της Σιμόνα Χάλεπ αν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών της Ρουμάνας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις