fbpx

Στους “8” του Ηρακλείου η Μιχαέλα Λάκη – Δεν τα κατάφεραν Κοροκοζίδη, Παύλου και Σακελλαρίδη

Στους “8” του Ηρακλείου η Μιχαέλα Λάκη – Δεν τα κατάφεραν Κοροκοζίδη, Παύλου και Σακελλαρίδη

Την πρόκριση στα προημιτελικά του ITF Pro τουρνουά, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, πανηγύρισε η Μιχαέλα Λάκη, σε αντίθεση με τις Έλενα Κοροκοζίδη, Δήμητρα Παύλου και Σαπφώ Σακελλαρίδη που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 2ο γύρο.

Στον Ελληνικό “εμφύλιο”, ανάμεσα σε Σαπφώ Σακελλαρίδη και Μιχαέλα Λάκη, η δεύτερη κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κάνοντας μάλιστα και ανατροπή στα σετ (1-6, 7-5, 6-3).

Στο 1ο σετ, η 19χρονη Σαπφώ, και No. 305 του ταμπλό, ήταν επιβλητική απέναντι στην συμπατριώτισσα αντίπαλό της, έχοντας πραγματοποιήσει και δύο break, ενώ υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς της.

Στα επόμενα δύο σετ όμως, η 17χρονη τενίστρια ανέβασε ρυθμούς, κόντραρε τις επιδόσεις της Σαπφούς, έφτασε σε μία δύσκολη ισοφάριση, για να ολοκληρώσει την επιστροφή της παίζοντας το πιο ουσιαστικό τένις στο κορτ.

Στα προημιτελικά, η No. 650 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει την 24χρονη Ρουμάνα, και No. 281 του ταμπλό, Μίριαμ Μπιάνκα Μπούλγκαρου, που προέρχεται από την πρόκριση επί της Ντενίσλαβα Γκλουσκόβα από τη Βουλγαρία.

Η Δήμητρα Παύλου έχασε καθαρά από την Λίνα Γιορτσέσκα με 2-0 σετ (6-3, 7-5), μετά από αγώνα διάρκειας μίας ώρας και 24 λεπτών.

Στο 1ο σετ κατάφερε να ισοφαρίσει το εναρκτήριο σερί της 28χρονης τενίστριας από τη Βόρεια Μακεδονία, και να την προσπεράσει προσωρινά, αλλά δέχθηκε νέο καθοριστικό σερί, με το οποίο και έκλεισε το σετ η αντίπαλός της.

Στο 2ο και τελευταίο σετ, το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο μέχρι και το 10ο game, με αξιοσημείωτο γεγονός τα 4(!) προσωπικά break που είχαν αμφότερες. Στα 2 τελευταία, όμως, games φάνηκε πιο ψύχραιμη η Γιορέτσκα και πήρε την πρόκριση για την 8αδα.

Εκεί, θα συναντήσει στην απέναντι μεριά του φιλέ τη Σλοβένα Πία Λόβριτς, που προέρχεται από πρόκριση επί της Γερμανίδας Σίλβια Αμπρόσιο με 2-1 σετ (1-6, 6-2, 7-5).

Τον αποκλεισμό γνώρισε και η Έλενα Κοροκοζίδη, που ηττήθηκε από την Τζούλια Τερζίσκα με 2-0 σετ (6-2, 6-0). Η 19χρονη Ελληνίδα, και No. 1055 της παγκόσμιας κατάταξης δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στον επιθετικό “μονόλογο” της αντιπάλου της, και αφήνει από νωρίς τη διοργάνωση της Κρήτης.

Στον επόμενο γύρο, η 26χρονη τενίστρια από τη Βουλγαρία θα αντιμετωπίσει μία εκ των Καρλότα Μαρτίνεζ Κίρεζ (Ισπανία) και Αρίνα Γκαμπριέλα Βασιλέσκου (Ρουμανία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις