fbpx

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 2-1: Πρώτη νίκη στο Τορίνο για τον Στέφανο (vids)

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 2-1: Πρώτη νίκη στο Τορίνο για τον Στέφανο (vids)

Μεγάλη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο 2ο χρονικά παιχνίδι της βραδιάς για το Red Group, απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ (6-3, 6-7(11-13), 7-6(1), κρατώντας έτσι ζωντανές τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά των φετινών ATP Finals.

Στο 1ο σετ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο, επιβάλλοντας το ρυθμό του από την αρχή (3-0).

Απάντησε στο 4ο game ο Μεντβέντεφ, χαρίζοντας μόνο έναν πόντο στον Στέφανο (3-1), αλλά ο “Στεφ” επανάφερε τη διαφορά εκεί που την ήθελε, χαρίζοντας με τη σειρά του δύο πόντους στον αντίπαλό του, στο αμέσως επόμενο game (4-1).

Στο 6ο game, ο 26χρονος Ρώσος μείωσε εκ νέου την απόσταση, κρατώντας τον Τσιτσιπά στο 30 (4-2), για να υπερασπιστεί ακόμα μια φορά το σερβίς του στο 7ο game ο Έλληνας πρωταθλητής (5-2).

Ξανά στα 2 games η διαφορά με το love game (40-0) του Ντανιίλ (5-3), αλλά ο No. 3 του ταμπλό κατάφερε να κλείσει το σετ στο αμέσως επόμενο, απαντώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (6-3).

Στο 2ο σετ, ο No. 5 του κόσμου είχε ως κύριο στόχο να διαφυλάξει την ακεραιότητα του σερβίς του, ξεκινώντας με την πρώτη υπεράσπισή του (1-0), με τον Τσιτσιπά να κρατάει επίσης στο ακέραιο και το δικό του, κερδίζοντας το 2ο game με νέο love game (1-1).

Στο 3ο game πήρε εκ νέου το προβάδισμα ο Μεντβέντεφ με νέο love game (2-1), αλλά ο Έλληνας τενίστας βρήκε νέα ισοφάριση, κρατώντας στους δύο πόντους τον Ρώσο αντίπαλό του (2-2).

Αμφότεροι δε χάριζαν τίποτα στα σερβίς τους, γεγονός που οδήγησε την αναμέτρηση στα όρια της, φτάνοντας αισίως μέχρι το 12ο game με ισόπαλο σκορ, ώστε να “λύσουν” τις διαφορές τους οι δύο τενίστες στο tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από μία συγκλονιστική “μάχη” 6 λεπτών και 55 δευτερολέπτων, ο Ντανιίλ φάνηκε πιο ψύχραιμος και σταθερός στα χτυπήματά του, ο Στέφανος άντεξε σε πολλά διαστήματα βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση (13-11).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μέχρι και το 6ο game δε ξεχώριζε κανένας από τους δύο (3-3), ώσπου ο Ρώσος έκανε ένα μεγάλο break στο 7ο game (4-3), και το εκμεταλλεύτηκε, καθώς υπερασπίστηκε στη συνέχεια ξανά το σερβίς του (5-3).

“Απεγκλωβίστηκε” από τα σχοινιά ο Στέφανος, κρατώντας στο 30 τον αντίπαλό του στο 9ο game (5-4), και κάνοντας ένα πολύ σημαντικό break στο αμέσως επόμενο, για να φέρει το ματς στα ίσα ξανά (5-5).

Πήρε προβάδισμα ο Έλληνας στο 11ο game, έχοντας πλέον το μομέντουμ (6-5), διασφαλίζοντας παράλληλα και το tie-break, το οποίο έγινε πραγματικότητα με την ισοφάριση του Μεντβέντεφ στο 12ο game (6-6).

Εκεί, μετά από μία “μάχη” 7 λεπτών και 29 δευτερολέπτων, ο Τσιτσιπάς επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-1, έχοντας τον πλήρη έλεγχο στην ψυχοφθόρο “παράταση”, πήρε μία σπουδαία νίκη, και κρατάει ολοζώντανες τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Την Παρασκευή, αναμένουμε μία τεράστια “μονομαχία” μεταξύ Τσιτσιπά και Αντρέι Ρούμπλεφ, με τους δύο τενίστες να κοντράρονται για τη 2η θέση του ομίλου, μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ήδη εξασφαλισμένη την πρώτη θέση, αλλά και την πρόκριση για τα ημιτελικά της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις