fbpx

ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έμεινα “ζωντανός” με το break στο 3ο σετ – Είχα υπομονή και ψυχραιμία στο tie-break» (vid)

ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έμεινα “ζωντανός” με το break στο 3ο σετ – Είχα υπομονή και ψυχραιμία στο tie-break» (vid)

Σπουδαία νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο χρονικά αγώνα του Red Group, απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ (6-3, 6-7(11-13), 7-6(1), με την οποία αφήνει εκτός συνέχειας τον Ρώσο και πάει σε “τελικό” κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ την Παρασκευή, για να κριθεί το ποιος από τους δύο θα περάσει στα ημιτελικά των ATP Finals του Τορίνο.

Μετά τον αγώνα με τον No. 5 του κόσμου, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για το αποψινό παιχνίδι, για τις στιγμές που φαινόταν πως θα το χάσει, για το “κλειδί” της επιτυχίας του, αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον έτερο Ρώσο, που θα κρίνει και τον “συνοδό” του Νόβακ Τζόκοβιτς στους “4” της διοργάνωσης.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ήταν μια μεγάλη νίκη και είμαι εξαιρετικά περήφανος από τον τρόπο που πάλεψα για αυτή. Φαινόταν πως θα τελείωνε για μένα, αλλά πήρα ένα πολύ σημαντικό break στο 10ο game και ήξερα πως αν πάρω μερικές μπάλες στα χέρια μου, αν γίνονταν μερικά ράλι, θα έχω κάποιες ευκαιρίες να επιστρέψω στο παιχνίδι», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Έγιναν τα πάντα σ’ αυτό το ματς, κατάφερα να μείνω ήρεμος, κυρίως σε καταστάσεις που φάνηκαν να φεύγουν από τα χέρια μου. Πιστεύω σέρβιρα πολύ καλά, εκτός μόνο από ένα game, απ’ όλα τα game, που είτε εγώ πήγα για τα πολλά, είτε έπαιξε αυτός πιο βαθιά. Αυτό είναι το τένις όμως.

Κατάφερα και έμεινα απόλυτα συγκεντρωμένος σ’ αυτό το τελευταίο game στο 5-3, δεν είχα καλή αίσθηση του ότι έπρεπε να ξεκινήσω τις επιστροφές, και τότε είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να χτυπήσω σε οποιαδήποτε επιστροφή μου έρθει. Το οποίο, επίσης, με βοήθησε πάρα πολύ σ’ εκείνο το σημείο, χτυπώντας τις επιστροφές κυρίως βαθιά στα πόδια του, δημιουργώντας, έτσι, παραπάνω πίεση.

Μπαίνοντας στο tie-break ήξερα ότι έπρεπε να συνεχίσω το ίδιο με τις επιστροφές, το σερβίς ένιωθα ότι ήταν εκεί, αλλά αυτή η υπομονή, αυτή η αφοσίωση που έδειξα στο tie-break ήταν καταπληκτική, από άποψη επιπέδου και ψυχραιμίας».

Σχετικά με τον “τελικό” απέναντι στον Ρούμπλεφ: «Είναι σίγουρα ένας δύσκολος αντίπαλος, άλλωστε όλοι εδώ είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Θα κριθεί στο ποιος από τους δύο το θελήσει περισσότερο, είχαμε πολλούς αγώνες μεταξύ μας στο παρελθόν, φυσικά θα πρέπει να είμαι φρέσκος, πρέπει σίγουρα να ξεκουραστώ και να κάνω την αποκατάσταση μου.

Θα υπάρχει, σίγουρα, πολύ ένταση σε αυτό το ματς και από τις δύο πλευρές, πρέπει να μάθω από τους προηγούμενους αγώνες που έχουμε παίξει, το τι λειτουργεί και πως μπορώ να τον προσεγγίσω με τον καλύτερο τρόπο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις