fbpx

ATP Finals: Όλα για όλα ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Ρούμπλεφ το βράδυ της Παρασκευής

ATP Finals: Όλα για όλα ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Ρούμπλεφ το βράδυ της Παρασκευής

Μεγάλης σημασίας η χθεσινοβραδινή επικράτηση του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, στο 2ο χρονικά παιχνίδι της ημέρας για το Red Group των ATP Finals, με την οποία μένουν ολοζώντανες οι ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά του Τορίνο.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έχει μπροστά του έναν άτυπο “τελικό” κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, την Παρασκευή στις 22:00 το βράδυ, μιας και ο νικητής της αναμέτρησης θα πάρει και τη 2η θέση του ομίλου, και θα “συνοδεύσει” τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη επόμενη φάση της ATP διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η 11η συνάντησή τους στο κορτ, με τον No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης να υπερτερεί στις νίκες με επιμέρους σκορ 6-4. Αριθμοί που φανερώνουν το “πλούσιο” αγωνιστικό παρελθόν που τους ενώνει, αλλά και το ότι αμφότεροι γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες-ικανότητες του άλλου εν ώρα δράσης.

Φέτος, έχουν συναντηθεί μόνο δύο φορές σε επίσημη διοργάνωση, μία στη φάση των “8” της Μαδρίτης, και μία στα ημιτελικά του Astana Open, όπου νικητής αναδείχθηκε και τις δύο φορές ο Στέφανος, αλλά πέρσι τέτοια εποχή, ο Ρώσος τενίστας είχε επικρατήσει του Τσιτσιπά σε ματς για τη φάση των ομίλων των ATP Finals.

Όλες οι αναμετρήσεις είχαν κριθεί στα 3 σετ, ενώ στο παιχνίδι των τελικών της ATP το παιχνίδι κρίθηκε στο tie-break, γεγονός που δείχνει σε τι οριακές καταστάσεις εξελίσσονται οι μεταξύ τους συναντήσεις στο κορτ.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας για τον κόκκινο όμιλο, στις 15:00 μετά το μεσημέρι, αλλά και στο πιο βαθμολογικά “αδιάφορο” ο (μαθηματικά) πρώτος Τζόκοβιτς θα αναμετρηθεί με τον δύο φορές ηττημένο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, για να κλείσουν και τυπικά τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων.

Το πανόραμα της Παρασκευής για το Red Group:

Κεντρικό Κορτ:
15:00 Νόβακ Τζόκοβιτς-Ντανιίλ Μεντβέντεφ
22:00 Στέφανος Τσιτσιπάς-Αντρέι Ρούμπλεφ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις