fbpx

ATP Finals: Έκλεισε τη σεζόν με νίκη ο Ναδάλ (vids)

ATP Finals: Έκλεισε τη σεζόν με νίκη ο Ναδάλ (vids)

Με νίκη έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα φετινά ATP Finals ο Ράφαελ Ναδάλ, που επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (7-5, 7-5), μετά από μία ώρα και 42 λεπτά, στο βαθμολογικά “αδιάφορο” παιχνίδι του Green Group.

Στο 1ο σετ, ο 36χρονος Ισπανός τενίστας διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκειά του, με τον Ρουντ να βρίσκει τον τρόπο να επαναφέρει τις ισορροπίες στο ακέραιο, μέχρι και το 10ο game (5-5).

Στο 11ο game, ο “Ράφα” υπερασπίστηκε σχεδόν άψογα το σερβίς του, χαρίζοντας μόλις έναν πόντο στον αντίπαλό του (6-5), και έκλεισε το σετ με break στο 12ο game, κρατώντας τον Νορβηγό στο απόλυτο μηδέν (40-0).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση της αναμέτρησης, όλα κύλησαν όπως και στο προγενέστερο, με τον No. 2 του κόσμου να διατηρεί αψεγάδιαστο το σερβίς του, οδηγώντας την αναμέτρηση ακριβώς εκεί που την ήθελε.

Ο (μαθηματικά) πρώτος του ομίλου παρέμενε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού και πάλι μέχρι το 10ο game (5-5), για να ακολουθήσει ένα ακόμα σύντομο σερί του Ναδάλ στο τέλος, που με νέο break κατάφερε να ολοκληρώσει τη straight νίκη του, και να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για του χρόνου, τόσο σ’ εκείνον, όσο και στους fans του (7-5).

Στην κατάταξη του ομίλου, αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι, μιας και ο Ισπανός είναι σίγουρα στην τελευταία θέση και ο Ρώσος σίγουρα πρώτος, και ήδη προκρινόμενος στα ημιτελικά του Τορίνο.

Ακολουθεί το βράδυ, στις 22:00 η αναμέτρηση-τελικός, ανάμεσα σε Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ και Τέιλορ Φριτζ, με τον νικητή να παίρνει και το 2ο εισιτήριο για τα ημιτελικά, για να συναντήσει εκεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις