fbpx

ATP: Ανακοίνωσε τεράστια αύξηση στα χρηματικά έπαθλα του 2023 (pic)

ATP: Ανακοίνωσε τεράστια αύξηση στα χρηματικά έπαθλα του 2023 (pic)

Η ATP, με επίσημη ανακοίνωσή της, έκανε γνωστή τη μεγαλύτερη (ιστορικά) αύξηση χρηματικών επάθλων στους παίκτες, σε ένα ημερολογιακό έτος. Η αύξηση κυμαίνεται στα 37,5 εκατομμυρίων δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό μπάτζετ σε εκδηλώσεις ATP Tour και ATP Challenger Tour στα 217,9 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2023, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα λάβουν αύξηση 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων στα χρηματικά έπαθλά τους, η οποία θα καταβληθεί στο ATP Tour, ενώ θα επεκταθεί η διάρκεια τριών τουρνουά ATP Masters 1000, από 8 σε 12 ημέρες, δημιουργώντας, έτσι, περισσότερες αγωνιστικές ημέρες.

Η αύξηση ρεκόρ περιλαμβάνει επίσης μια σημαντική άνοδο στο ATP Challenger Tour, το οποίο θα δει τα χρηματικά έπαθλα των εγκαταστάσεων να αυξάνονται κατά 75% (από 12,1 εκατομμύρια δολάρια σε 21,1 εκατομμύρια δολάρια). Η αύξηση αυτή οφείλεται στις σαρωτικές βελτιώσεις του Challenger Tour. που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την πορεία του αθλήματος και τις δυνατότητες κερδοφορίας των παικτών.

Επιπλέον, αύξηση θα δοθεί και μέσω του OneVision, του στρατηγικού σχεδίου της ATP, η οποία πρόκειται να προσφέρει μπόνους 21,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, σε ένα συγκεκριμένο σύνολο παικτών, που θα πιάσουν κορυφαίες επιδόσεις, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί, προς το παρόν, αυξήσεις στα χρηματικά έπαθλα του Grand Slam.

Ο πρόεδρος του ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι, μίλησε σχετικά με τις αυξήσεις στα χρηματικά έπαθλα και είπε τα εξής: «Οι παίκτες μας είναι αθλητές παγκόσμιας κλάσης και είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι θα αποζημιωθούν ανάλογα. Αυτές οι αυξήσεις-ρεκόρ για το 2023 είναι μια ισχυρή δήλωση για το ATP Tour και υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον πήχη στο τένις. Πρόκειται για συλλογική πρόοδο που μπορέσαμε να σημειώσουμε ως άθλημα, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου OneVision. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στο άθλημά μας όταν προσπαθούμε όλοι μαζί».

Όσον αφορά τα φετινά ATP Finals του Τορίνο, προσφέρουν χρηματικό έπαθλο ύψους 14,75 εκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Αυτό αντιπροσωπεύει, δηλαδή, αύξηση άνω του 60%, αγγίζοντας επίπεδα προ κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις