fbpx

Στον 2ο γύρο του Ηρακλείου Κοροκοζίδη, Λάκη, Παύλου και Σακελλαρίδη – Εκτός η Μάρθα Ματούλα

Στον 2ο γύρο του Ηρακλείου Κοροκοζίδη, Λάκη, Παύλου και Σακελλαρίδη – Εκτός η Μάρθα Ματούλα

Την πρόκριση στο 2ο γύρο του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων, στο Ηράκλειο της Κρήτης, πανηγύρισαν οι Μιχαέλα Λάκη, Έλενα Κοροκοζίδη, Δήμητρα Παύλου και Σαπφώ Σακελλαρίδη, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε η Μάρθα Ματούλα.

Η Μιχαέλα Λάκη επικράτησε της Άννα Ουκόλοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-1), πατώντας το γκάζι από τα μισά του πρώτου σετ, και κάνοντας συνολικά 6(!) προσωπικά break στην Ρωσίδα αντίπαλό της.

Στο 1ο μέρος του παιχνιδιού, η 17χρονη Ελληνίδα, και No. 650 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστεψε από το εις βάρος της 3-1, έχοντας δεχθεί σπάσιμο στο σερβίς της ήδη 2 φορές, ενώ στο 2ο και τελευταίο χάρισε μόλις ένα game στην Ουκόλοβα, παίζοντας κυριαρχικά καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Η Έλενα Κοροκοζίδη επικράτησε της Ντάρια Σεμενιστάγια με ανατροπή στα σετ 2-6, 6-3, 7-6(5), παίρνοντας μία πολή σημαντική πρόκριση στο τουρνουά της Κρήτης.

Στο 1ο σετ ήταν επιβλητική η 20χρονη Λετονή, έχοντας 3 break, αλλά και ένα μεγάλο hold, για να επικρατήσει της 19χρονης Ελληνίδας.

Στα επόμενα δύο σετ, όμως, υπερασπίστηκε αρκετά καλύτερα το σερβίς της, και κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την επιστροφή της, για να συναντήσει στην επόμενη φάση την Τζούλια Τερζίσκα από τη Βουλγαρία.

Η Δήμητρα Παύλου δε συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στην Πολίνα Λεκίνα επικρατώντας με straight νίκη (6-4, 6-1), έχοντας συνολικά 5 break, αλλά και εξαιρετική υπεράσπιση του σερβίς της, ειδικά στο 2ο σετ.

Στον επόμενο γύρο, η 18χρονη Ελληνίδα, και No. 801 του ταμπλό, θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ την Λίνα Γιορτσέσκα από τη Βόρεια Μακεδονία, με “φόντο” τα προημιτελικά του Ηρακλείου.

Στον Ελληνικό “εμφύλιο” του 1ου γύρου, ανάμεσα σε Σαπφώ Σακελλαρίδη και Μάρθα Ματούλα, νικήτρια βγήκε η 19χρονη και No. 305 του κόσμου, κερδίζοντας καθαρά με 2-0 σετ (6-2, 6-4).

Στο 1ο σετ η Σαπφώ έσπασε 4(!) φορές το σερβίς της Μάρθας, ενώ στο 2ο και τελευταίο αμφότερες υπερασπίστηκαν καλύτερα τα σερβίς τους, με την Σακελλαρίδη να έχει τα πιο ψύχραιμα και εύστοχα χτυπήματα και να παίρνει την πρόκριση.

Στον 2ο γύρο, θα έχουμε νέα Ελληνική “μάχη”, μιας και αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει την Μιχαέλα Λάκη, με αμφότερο στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Το Ελληνικό πανόραμα του 2ου γύρου του Ηρακλείου
Δήμητρα Παύλου-Λίνα Γιορτσέσκα
Σαπφώ Σακελλαρίδη-Μιχαέλα Λάκη
Τζούλια Τερζίσκα-Έλενα Κοροκοζίδη

Το ταμπλό του τουρνουά στο Ηράκλειο

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις