fbpx

ATP Finals: Στους “4” του Τορίνο ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς (vids)

ATP Finals: Στους “4” του Τορίνο ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς (vids)

Στα ημιτελικά των ATP Finals του Τορίνο προκρίθηκε ο “κυνικός” Νόβακ Τζόκοβιτς, κερδίζοντας και τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-4, 6-1), και απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης του Red Group, περιμένοντας το αποτέλεσμα της βραδινής αναμέτρησης, μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Στο 1ο σετ, και οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν στο έπακρο το σερβίς τους, με μόνη διαφορά το 10o game, στο οποίο ο 35χρονος Σέρβος κατάφερε να κάνει break στον Ρούμπλεφ, και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση.

Στο 2ο και τελευταίο, με βάση την έκβαση της αναμέτρησης σετ, ο No. 8 του κόσμου ξεκίνησε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, κάνοντας σερί με 3 κερδισμένα games, αλλά και νέο break, με τον 25χρονο Ρώσο να βγάζει τη μοναδική αντίδρασή του στο 4ο game (3-1).

Ο “Νόλε” επανάφερε τη διαφορά εκεί που την ήθελε στο αμέσως επόμενο game, χαρίζοντας μόλις έναν πόντο στον No. 7 του ταμπλό (4-1), του έσπασε ξανά το σερβίς στο 6ο game (5-1), και ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στο 7ο game, κρατώντας και πάλι στο 15 τον αντίπαλό του (6-1).

Μόλις σε 67 λεπτά αγώνα, ο Τζόκοβιτς… δεν ίδρωσε απέναντι στον Ρούμπλεφ και κατέκτησε τόσο την πρόκριση, όσο και την πρωτιά στον όμιλο, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελευταίο του παιχνιδιού, απέναντι στον Μεντβέντεφ.

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12(!) άσους, άγγιξε εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς του (81%), και θα μετέχει για 11η φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, κυνηγώντας το ρεκόρ κατακτήσεων του “θρυλικού” Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 41χρονος Ελβετός, και πολυνίκης του θεσμού, έχει 6 τίτλους ATP Finals, με τον Νόβακ να μετράει ήδη 5, βάζοντας πλώρη για την ισοφάριση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις