fbpx

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-2: Oύτε τώρα ο Στέφανος κόντρα στον “Νόλε” (vids)

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-2: Oύτε τώρα ο Στέφανος κόντρα στον “Νόλε” (vids)

Δεν ξεκίνησε καλά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα φετινά ATP Finals, που διεξάγονται στο Τορίνο, καθώς έχασε με 2-0 σετ (6-4, 7-6(4) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από μία ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ, ο 35χρονος Σέρβος τενίστας ξεκίνησε καλύτερα στο κορτ, χαρίζοντας μόλις δύο πόντους στο εναρκτήριο game, αλλά και σπάζοντας το σερβίς του Στέφανου στο αμέσως επόμενο, για το ασφαλές προβάδισμα (2-0).

Ο 24χρονος Έλληνας κατάφερε να βρει ρυθμό και να κρατήσει τον Τζόκοβιτς σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να τον ισοφαρίσει, μιας και στο 10ο game ο “Νόλε” έκλεισε το σετ, υπερασπιζόμενος το σερβίς του στο ακέραιο (6-4).

Στο 2ο σετ, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πιο δυνατός και αποφασισμένος στο κορτ, κατακτώντας το πρώτο game, αλλά η απάντηση τον Τζόκοβιτς ήταν άμεση με love game (1-1).

Ο No. 3 του κόσμου διατήρησε άψογα την ακεραιότητα του σερβίς του, όμως δεν κατάφερε να σπάσει σε κάποια περίπτωση αυτό του Νόβακ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 12ο game και το σκορ να παραμένει ισόπαλο, οδηγούμενοι, έτσι, οι δύο αθλητές στο tie-break.

Εκεί, μετά από μία “μάχη” 12 λεπτών και 18 δευτερολέπτων, ο Σέρβος αψήφησε την κούραση και είχε τα πιο ψύχραιμα χτυπήματα, για να επικρατήσει με το επιμέρους σκορ 7-4, και να ολοκληρώσει τη straight επικράτησή του.

Πλέον, τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα για τον Στέφανο, που χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στην επόμενη του δοκιμασία, ενώ ο “Νόλε” μπορεί να αισθάνεται πιο αισιόδοξος, γιατί κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο του, στο δρόμο για τα ημιτελικά της Ιταλίας.

Θυμίζουμε, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του red group, ο Αντρέι Ρούμπλεφ ήταν αυτός που πήρε την υπερπολύτιμη νίκη, κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, και έδωσε στον όμιλο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις