fbpx

ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αν είχα αποφύγει το break θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα»

ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αν είχα αποφύγει το break θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα»

Δε ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στα φετινά ATP Finals του Τορίνο, μιας και ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ (6-4, 7-6(4), μετά από μία ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού, και τώρα δυσκολεύει αρκετά η πρόκριση στα ημιτελικά.

Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον No. 8 του κόσμου, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, για το που πιστεύει ότι υστέρησε, αλλά και για τον επόμενο αγώνα, κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που θα κρίνει κατά πολύ την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Ήμουν λίγο πιο προσεκτικός στις επιστροφές, αλλά ήταν κάποια ράλι που δημιούργησαν αβίαστα λάθη χωρίς λόγο», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρχικά στις δηλώσεις του.

Σχετικά με το break στο 1ο σετ είπε: «Μπορεί να μη ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο ένα παιχνίδι, αλλά είναι σημαντικό να μείνεις όσο το δυνατόν πιο συνεπής σ’ αυτό που κάνεις. Φυσικά και δεν είναι ότι καλύτερο να ξεκινήσεις δεχόμενος break, και εννοείται αν μπορούσα να το αποφύγω θα ήμουν σίγουρα σε καλύτερη ψυχολογική θέση.

Νομίζω με το τένις που έπαιζα, ειδικά μετά από το break, αν το είχα αποφύγει θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα το πρώτο σετ. Πιστεύω θα πηγαίναμε στο tie-break.Ένιωθα καλό το σερβίς μου, η πρώτη μπάλα, μετά το σερβίς, δούλευε άψογα, οπότε μπορεί και να συνέβαινε κάτι στο tie-break που δε θα περίμενε κανείς».

Σχετικά με το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Μεντβέντεφ είπε: «Συνεχίζουμε, η μαγεία αυτού του τουρνουά είναι ότι σου δίνει κι’ άλλες ευκαιρίες. Σ’ άλλα τουρνουά θα ήμουν εκτός αυτή τη στιγμή, αλλά τώρα μου δίνεται άλλη μία ευκαιρία, και φυσικά είναι ένας από τους λόγους που μ’ αρέσει τόσο πολύ αυτή η διοργάνωση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις