fbpx

ATP Finals: Ιδανική πρεμιέρα για Ρούμπλεφ στο Τορίνο (vids)

ATP Finals: Ιδανική πρεμιέρα για Ρούμπλεφ στο Τορίνο (vids)

Με το “δεξί” ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα φετινά ATP Finals ο Αντρέι Ρούμπλεφ, κερδίζοντας με 2-1 σετ τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (6-7(9-7), 6-3, 7-6(9-7), μετά από δύο ώρες και 31 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ, ο 25χρονος Ρώσος κατάφερε να ξεκινήσει καλύτερα στο κορτ, παίρνοντας το εναρκτήριο game (1-0), στο οποίο απάντησε με love game (40-0) ο συμπατριώτης αντίπαλός του (1-1).

Ακολούθησε ένα σύντομο σερί με 3 κερδισμένα games για τον Ρούμπλεφ, που έκανε και το πρώτο του break στο ενδιάμεσο, για να αποκτήσει προσωρινά απόσταση ασφαλείας (4-1).

Με νέο love game ο Ντανιίλ μείωσε τη διαφορά (4-2), η οποία επέστεψε στα προηγούμενα επίπεδα, μετά από το πρώτο love game του Αντρέι (5-2).

Στη συνέχεια, όμως, ο Μεντβέντεφ κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα, με δικό του προσωπικό σερί τριών κερδισμένων games, σπάζοντας κι’ αυτός για πρώτη φορά το σερβίς του αντιπάλου του (5-5).

Μετά από δύο αλάνθαστες υπερασπίσεις των σερβίς των δύο τενιστών, το ματς οδηγήθηκε στο tie-break, στο οποίο ο Μεντβέντεφ βγήκε νικητής με σκορ 9-7, για να πάρει το προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο σετ, ο 26χρονος Ρώσος ξεκίνησε με το ίδιο τέμπο που ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στο προγενέστερο, κερδίζοντας το πρώτο game (1-0), αλλά η απάντηση του Ρούμπλεφ ήταν άμεση, που με σερί τριών κερδισμένων games πήρε διαφορά (3-1).

Μέχρι και το 8ο game, ο Μεντβέντεφ παρέμενε στη διεκδίκηση της straight νίκης, έχοντας από κοντά τον αντίπαλό του, αλλά στο 9ο, και τελευταίο της 2ης στροφής του παιχνδιού, ο Αντρέι έκανε το 3o προσωπικό του break στην αναμέτρηση, και έκλεισε το σετ στο 6-3.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, κανείς από τις δύο Ρώσους αθλητές δε μπορούσε να ξεχωρίσει, μιας έβρισκε διαρκώς ισοφαρίσεις ο Μεντβέντεφ στο ισχνό προβάδισμα του Ρούμπλεφ, μέχρι και το 12ο game (6-6).

Έτσι, οδηγήθηκαν σε ένα ακόμα δραματικό tie-break, στο οποίο αυτή τη φορά βγήκε νικητής ο No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, ολοκληρώνοντας μία μεγάλη ανατροπή, και ξεκινώντας, φυσικά, το ταξίδι του στο Τορίνο με τον ιδανικότερο τρόπο.

Αυτή η νίκη, ασφαλώς και προσάπτει νέα δεδομένα, αλλά και περισσότερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του red group, στο οποίο συμμετέχουν και οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα δώσουν ραντεβού στο κορτ απόψε στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις