fbpx

Μπάγκαριτς-Λάκη 2-1: Φιναλίστ στο Ηράκλειο η Μιχαέλα

Μπάγκαριτς-Λάκη 2-1: Φιναλίστ στο Ηράκλειο η Μιχαέλα

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Μιχαέλα Λάκη, μιας και ηττήθηκε από την Λουσίγια Τσίριτς Μπάγκαριτς με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-4), μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά αναμέτρησης.

Στο 1ο σετ, η 18χρονη τενίστρια από την Κροατία μπήκε πιο δυναμικά στο κορτ, ξεκινώντας με break (1-0), για να απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Λάκη στο αμέσως επόμενο game (1-1).

Νέο break για την Μπάγκαριτς στο 3ο game (2-1), η οποία διεύρυνε περισσότερο τη διαφορά της, υπερασπίζοντας το σερβίς της, αλλά και κάνοντας ένα ακόμα break στη Μιχαέλα, για να θέσεις τις βάσεις της κατάκτησης του 1ου σετ (4-1).

Η 17χρονη Ελληνίδα βρήκε το σθένος να απαντήσει ξανά στην αντίπαλό της, σπάζοντας το σερβίς της για μία ακόμα φορά, αλλά και πραγματοποιώντας ένα μεγάλο hold, διάρκειας 6 λεπτών και 5 δευτερολέπτων, για να πλησιάσει σε απόσταση “αναπνοής” (4-3).

Ωστόσο αυτό δεν της έφτανε, μιας και στο 8ο game η Λουσίγια χάρισε μόλις 2 πόντους στην Λάκη (5-3), και στο 9ο game έκανε το 4ο προσωπικό της break, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές της (6-3).

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά της Μιχαέλας να πατήσει πιο δυνατά στο κορτ του Ηρακλείου, έχοντας 3 break, αλλά και μία άψογη υπεράσπιση του σερβίς της, στα 5 πρώτα games (4-1).

Η Μπάγκαριτς κατάφερε να φτάσει ξανά στην ισοφάριση, σβήνοντας όλα τα break της No. 653 του ταμπλό (4-4), αλλά δε μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο προβάδισμα, μιας και η Λάκη με love game πήρε ξανά αβαντάζ, και έκλεισε το σετ στο 10ο game, οδηγώντας τον τελικό σε 3ο και καθοριστικό.

Εκεί, το παιχνίδι έμοιαζε απόλυτα ισορροπημένο μέχρι και το 8ο game, με τις δύο τενίστριες να έχουν από ένα break (4-4), αλλά η No. 742 στάθηκε πιο ψύχραιμη στο τέλος, και με ένα σύντομο σερί 2 games, έκλεισε το 3ο σετ, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου της Κρήτης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις