fbpx

BJK Cup: Ο τίτλος στην Ελβετία (vid)

BJK Cup: Ο τίτλος στην Ελβετία (vid)

Η Ελβετία νίκησε 2-0 την Αυστραλία κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο στο Billie Jean King Cup καθώς η Τζιλ Τάιχμαν και η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, η Μπελίντα Μπέντσιτς, πήραν τη νίκη στα απλά των γυναικών στη Γλασκόβη.

 Φιναλίστ το 2021 οι Ελβετές κατάφεραν να κάνουν το βήμα παραπάνω με την Τάιχμαν να επικρατεί της Στορμ Σάντερς στα τρία σετ προτού η Μπέντσιτς επικρατήσει στα δύο σετ της Άιλα Τομλιάνοβιτς. Η Ελβετία είχε ηττηθεί στον τελικό της περυσινής διοργάνωσης από τη Ρωσία, ωστόσο κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω απέναντι στην Αυστραλία η οποία στα ημιτελικά όπως και πέρυσι νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία.

 Η Τάιχμαν νίκησε την Σάντερς με 6/3 4/6 6/3 προτού η νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη, η Μπέντσιτς, η οποία δεν έχασε σετ όλη την εβδομάδα, πάρει τη νίκη με 6/2 6/1 απέναντι στην Τομλιάνοβιτς. Σε ερώτηση για το αν η ήττα στον τελικό του 2021 της έδωσε επιπλέον κίνητρο στο φετινό η Μπέντσιτς είπε: «Ναι, ισχύει. Ήμασταν φιναλίστ πέρυσι και πληγωθήκαμε πολύ, δεν νομίζω ότι έχω κλάψει ποτέ τόσο πολύ. Στα αποδυτήρια η Τάιχμαν ήρθε και μου είπε ότι την επόμενη χρονιά θα τα καταφέρουμε και αυτό συνέβη. Είμαι απίστευτα υπερήφανη».

https://www.youtube.com/watch?v=oZur80mkPUM&ab_channel=RecapTennisII
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις