fbpx

Πρωταθλήτρια στα διπλά του Ηρακλείου η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Πρωταθλήτρια στα διπλά του Ηρακλείου η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Τον τίτλο στα διπλά του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων, στο Ηράκλειο της Κρήτης, κατέκτησε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, έχοντας δίπλα της την Ρουμάνα Σιμόνα Ογκέσκου, κερδίζοντας στον τελικό τη συμπατριώτισσά της, Ελένη Κοροκοζίδη, που είχε παρτενέρ της την Λετονή Μαργαρίτα Ιγαντίεβα.

Στο 1ο σετ, Σαπφώ και Σιμόνα ξεκίνησαν καλύτερα στο κορτ, κερδίζοντας το εναρκτήριο game (1-0), όμως στη συνέχεια οι αντίπαλές της ανέτρεψαν τα δεδομένα και προηγήθηκαν, κάνοντας, μάλιστα, και break στο 3ο game (2-1).

Νέο προσπέρασμα από την πλευρά των τελικών νικητριών, που έσβησαν το break και υπερασπίστηκαν το σερβίς τους (3-2), για να δεχθούν εκ νέου την ισοφάριση από τις Κοροκοζίδη και Ιγαντίεβα (3-3).

Μέχρι και το 8ο game επικρατούσαν ακόμα οι απόλυτες ισορροπίες (4-4), ώσπου πάτησε το γκάζι στο τέλος η δυάδα της Σακελλαρίδη, υπερασπίζοντας άψογα το σερβίς τους στο 9ο, και κάνοντας ένα ακόμα break στο 10ο, για να κλείσουν το σετ (6-4).

Στο 2ο σετ, και τελευταίο με βάση την έκβαση της αναμέτρησης, το παιχνίδι παρέμενε ισορροπημένο μέχρι και το 4ο game (2-2), για να πραγματοποιήσουν ένα ακόμα σύντομο σερί η Σακελλαρίδη με την Ογκέσκου, ώστε να πάρουν απόσταση ασφαλείας (4-2).

Επόμενη, αλλά και μοναδική, απάντηση από την πλευρά των φιναλίστ ήταν το break στο 7ο game, με το οποίο διατήρησαν τις όποιες ελπίδες είχαν για ισοφάριση (4-3), η οποία εν τέλει δεν ήρθε, μιας και με νέο σπάσιμο του σερβίς των αντιπάλων τους, Σαπφώ και Σιμόνα επανάφεραν τη διαφορά εκεί που ήθελαν, ενώ ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στο 9ο game, παίρνοντας το με decider (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις