fbpx

ATP Finals, Ράφαελ Ναδάλ: «Αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω καλό τένις, δεν θα ερχόμουν εδώ»

ATP Finals, Ράφαελ Ναδάλ: «Αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω καλό τένις, δεν θα ερχόμουν εδώ»

Πρεμιέρα στα ATP Finals θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 13/11, στις 22:00 το βράδυ, ο Ράφαελ Ναδάλ, απέναντι στον Τείλορ Φριτζ, με στόχο, φυσικά, ένα ιδανικό ξεκίνημα στο Τορίνο, αλλά και την προσωπική του επιστροφή στις νίκες.

Ο 36χρονος Ισπανός τενίστας, αλλά και No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, θέλησε να μιλήσει για τον ίδιο, αλλά και τη δική του άποψη πάνω στους επερχόμενους τελικούς της ATP.

Μίλησε για την αγωνιστική του ετοιμότητα, για τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν, για το πρόσφατο τουρνουά στο Παρίσι, αλλά και για τη σύγκριση ενός Grand Slam με τα ATP Finals.

«Στα 28 μου έμοιαζε απίθανο να παραμείνω στο κορυφαίο επίπεδο έως τα 36 μου, οπότε ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, ωστόσο δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, κάθε χρόνο που συνεχίζω να παίζω και να είμαι ανταγωνιστικός είναι ένα δώρο για μένα», είπε ο Ράφαελ Ναδάλ

Σχετικά με το Rolex Paris Masters είπε: «Έπαιζα καλά μέχρι να ξεκινήσω να έχω προβλήματα με το στομάχι μου. Δεν θα σας πω ψέματα, αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω καλό τένις, δεν θα ερχόμουν εδώ.

Έπαιξα πολύ λίγο τους τελευταίους μήνες, πιστεύω πως μπορώ να έχω τις πιθανότητες μου, παρότι μου συνέβησαν πολλά αρνητικά πράγματα μετά το Wimbledon. Σ’ αυτό το τουρνουά δεν κατάφερα να είμαι αρκετά καλός, αλλά πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου στα indoor γήπεδα.

Συγκρίνοντας ένα Grand Slam με τα ATP Finals: «Είναι προτιμότερο μετά από μεγάλη απουσία να παίζεις σε ένα Grand Slam και όχι εδώ, γιατί εκεί μπορεί να έχεις κάποιο πιο εύκολο παιχνίδι στην αρχή. Εδώ από την αρχή πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους του κόσμου.

Αλλά μια νίκη εδώ μπορεί να αλλάξει ραγδαία τα πράγματα. Πιστεύω πως είμαι καλά προετοιμασμένος και είναι καλό που έφτασα εδώ με αυτοπεποίθηση γιατί θα αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις