fbpx

ATP Finals, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Δεν νιώθω τόσο νέος όσο οι άλλοι παίκτες, αλλά βρίσκομαι σε καλή κατάσταση»

ATP Finals, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Δεν νιώθω τόσο νέος όσο οι άλλοι παίκτες, αλλά βρίσκομαι σε καλή κατάσταση»

Τη Δευτέρα, 14/11, και στις 22:00 το βράδυ, θα αναμετρηθούν στο κορτ Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς, αμφότεροι για την πρεμιέρα τους στα ATP Finals του Τορίνο της Ιταλίας, για το χρονικό διάστημα 13-20/11.

O 24χρονος Έλληνας δεν έχει και την καλύτερη παράδοση απέναντι στον “Νόλε”, μιας και το τρέχον σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 9-2 υπέρ του 35χρονου Σέρβου, ενώ μέσα στο 2022 ο Στέφανος έχει ηττηθεί 3 φορές.

Τελευταία φορά που ο No. 3 του ταμπλό κατάφερε να κερδίσει τον Τζόκοβιτς ήταν το 2019 στον προημιτελικό του ATP Masters 1000 στη Σαγκάη, ενώ η άλλη ήταν στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο κορτ, το 2018, στο ATP Masters 1000 του Καναδά.

Σχετικά με τον μεθαυριανό αγώνα του με τον Στέφανο, αλλά και για τη γενικότερη ματιά στους φετινούς τελικούς της ATP, μίλησε ο No. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, κλείνοντας το λόγο του σημειώνοντας πως παρά το ότι δεν είναι τόσο νέος πια, έχει μεγάλο κίνητρο για διακρίσεις.

«Τον αντιμετώπισα στα δυο τελευταία τουρνουά που έπαιξα, στον τελικό της Αστάνα και στα ημιτελικά στο Παρίσι. Και τα δυο παιχνίδια ήταν κλειστά, ειδικά το τελευταίο στο Παρίσι. Δίχως αμφιβολία θα είναι ένας δύσκολος αγώνας», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Θα ήταν ένα τέλειο κλείσιμο για τη σεζόν, ένα κερασάκι στην τούρτα, αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, είμαστε μακριά από αυτό προς το παρόν. Εδώ πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, λίγο πολύ θα τους αντιμετωπίσεις όλους τουλάχιστον μια φορά. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να αξιοποιήσω την εμπειρία που έχω απ’ αυτό το τουρνουά»

«Δεν νιώθω τόσο νέος όσο οι άλλοι παίκτες, αλλά βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, ειδικά τους τελευταίους 4-5 μήνες. Κέρδισα το Wimbledon και σχεδόν όλα τα indoor τουρνουά που έπαιξα πριν το ATP Finals. Έχω μεγάλο κίνητρο και θέλω να ανταγωνιστώ τους υπόλοιπους. Η ένταση θα είναι πολύ υψηλή, πρέπει να είμαι προσηλωμένος σα να παίζω σε τελικό από τον πρώτο μου αγώνα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις