fbpx

WTA Finals, Καρολίν Γκαρσία: «Ήταν ένας τρελός τελικός – Περήφανη για τη δουλειά που έκανα» (vid)

WTA Finals, Καρολίν Γκαρσία: «Ήταν ένας τρελός τελικός – Περήφανη για τη δουλειά που έκανα» (vid)

Στην κατάκτηση των φετινών WTA Finals έφτασε η Καρολίν Γκαρσία, που κέρδισε με 2-0 σετ (7-6(4), 6-4) την Αρίνα Σαμπαλένκα, μετά από μία ώρα και 41 λεπτά αγώνα, εξασφαλίζοντας έτσι την άνοδο της στο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε συνέντευξή της, με το πέρας του τελικού στο Τέξας, η 29χρονο Γαλλίδα μίλησε για τα έντονα συναισθήματά, θετικά και αρνητικά, που είχε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, για τα “κλειδιά” της νίκης, αλλά και για το πως νιώθει μετά από μία τεράστια προσωπική επιτυχία.

Ολοκλήρωσε το λόγο της μιλώντας για το γεγονός πως έγινε μόλις η δεύτερη Γαλλίδα τενίστρια που κατακτά των τίτλο των WTA Finals, για την επιθυμία μιας κατάκτησης ενός Grand Slam, αλλά και για τη σημασία που έχει η σταδιακή βελτίωση για έναν αθλητή, κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

«Σίγουρα είναι μια τεράστια ευτυχία. Ήταν ένας τρελός τελικός, ζούσα πολύ έντονα τον κάθε πόντο, και υπήρξαν πολλοί winners στο πρώτο σετ. Είμαι περήφανη για τη δουλειά που έκανα όλη τη χρονιά. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι, ρίσκαρα και είμαι πολύ χαρούμενη που κατέκτησα τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας μου», είπε η Καρολίν Γκαρσία

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νοοτροπία μου, με τη ψυχραιμία που έδειξε τις κρίσιμες στιγμές. Δεν με επηρέασαν τα αρνητικά συναισθήματα, αξιοποίησα τις ευκαιρίες που είχα στο tie-break και μετά έκανα break στο πρώτο game του 2ου σετ. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη σε κάθε πόντο του δεύτερου σετ.

Κάποιες φορές ίσως δείχνεις υπερβολικό ενθουσιασμό, ή απλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες. Υπάρχουν πόντοι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, απλά προσπαθείς να επιστρέψεις στο ματς και να τρέξεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που βελτίωσα. Σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ήταν ότι εκμεταλλεύτηκα όλες τις ευκαιρίες μου».

Σχετικά με το ότι έγινε η δεύτερη Γαλλίδα νικήτρια των WTA Finals είπε: «Δεν είναι το βασικό μου κίνητρο αυτό, αλλά υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι συμβάλλω στην ανάδειξη του Γαλλικού τένις. Όταν βλέπεις κορίτσια να σε χαιρετούν και να σου ζητούν να υπογράψεις μια μπάλα, σημαίνει πολλά. Ήμουν και εγώ ένα τέτοιο κορίτσι όπως εκείνες. Είμαι σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην καριέρα μου και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ο στόχος μου ήταν πάντα να κατακτήσω ένα Grand Slam, αλλά τώρα δείχνει να είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ».

Για την αλλαγή του παιχνιδιού της σε διαφορετικές επιφάνειες είπε: «Ίσως οι πιο αργές επιφάνειες δεν μου ταιριάζουν τόσο, αλλά κάνω το καλύτερο δυνατό και παίζω επιθετικά. Με την ομάδα μου, έχουμε καταφέρει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μου σε κάθε επιφάνεια και νιώθω καλά σωματικά σε όποια επιφάνεια και αν βγω να παίξω. Όταν έχεις και καλά αποτελέσματα είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση».

Σχετικά με τη προσωπική της βελτιώση στο κορτ είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι. Αν δεν πας μπροστά θα πας πίσω και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε στην ομάδα μου. Το έκανα αυτό πριν δυο χρόνια και δεν ήταν και τόσο ευχάριστο. Σήμερα ήταν ένας καλός αγώνας, όμως μπορώ να δουλέψω και να μάθω από τον αγώνα μου με την Ίγκα (Σφιόντεκ). Είμαι επιθετική παίκτρια, όμως κάποιες φορές οι επιθέσεις μου δεν είναι αρκετά ακριβείς. Πνευματικά ποτέ δεν θα φτάσει κανείς στην τελειότητα, πάντα πρέπει να προκαλείς τον εαυτό σου και στη συνέχεια να αντιμετωπίζεις αυτές τις προκλήσεις, πάντα με σεβασμό προς τους αντιπάλους».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις