fbpx

Το σκέφτεται για τα ολόλευκα εσώρουχα το Γουίμπλεντον

Το σκέφτεται για τα ολόλευκα εσώρουχα το Γουίμπλεντον

Οι υπεύθυνοι του Γουίμπλεντον εξετάζουν το ενδεχόμενο χαλάρωσης του κανονισμού για τα ολόλευκα εσώρουχα των παικτριών ενόψει της διοργάνωσης του 2023 μετά την πίεση που ασκείται από αθλητές και θεατές.

 Η All England Club, η διοργανώτρια του τουρνουά, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποκαλύπτει τις συζητήσεις με τους μετόχους που δείχνουν να επιθυμούν την αλλαγή από την επόμενη χρονιά αν και τίποτα δεν είναι επίσημο προς το παρόν. Μεταξύ εκείνων που έχουν μιλήσει ανοικτά για το θέμα που αντιμετωπίζουν οι τενίστριες είναι η Τζούντι Μάρεϊ ενώ έχει δημιουργηθεί και ομάδα διαδηλωτών με τίτλο «Address the Dress Code», η οποία έκανε την εμφάνισή της στη φετινή έκδοση του τουρνουά και ζητά όλοι να είναι ντυμένοι στα λευκά αλλά με κόκκινα εσώρουχα.

 «Η προτεραιότητα στην υγεία των γυναικών και η στήριξη των παικτριών με βάση τις ατομικές τους ανάγκες είναι πολύ σημαντική για εμάς και είμαστε σε συζητήσεις με την WTA, τους κατασκευαστές και τις ιατρικές ομάδες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε κάτι», αναφέρει η ανακοίνωση της AELTC.

 Η Μάρεϊ, μιλώντας στη Daily Mail, εξήγησε γιατί η αλλαγή θα είναι σημαντική την στιγμή που οι γυναίκες έχουν να διαχειριστούν και τον κύκλο περιόδου τους. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παλαιότερα στο άθλημα ήταν ότι πάντα υπήρχαν λευκά σορτς, λευκά ρούχα και ούτως καθεξής σε διαφορετικά αθλήματα. Όλα ήταν λευκά. Σχεδόν όλα τα αθλήματα πλέον έχουν περάσει στα χρώματα. Πιστεύω ότι είναι πλέον ένα πολύ πιο ανοικτό θέμα συζήτησης, να φορούν όλες λευκά και να υπάρχει μία διαρροή ενώ παίζεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο τραυματική εμπειρία από αυτή. Από την στιγμή που όλα τα ματς έχουν τηλεοπτική κάλυψη, είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστούμε. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο γίνεται θέμα συζήτησης και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις