fbpx

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό: Με δυνατή αποστολή η Αίγυπτος

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό: Με δυνατή αποστολή η Αίγυπτος

Οι καλύτεροι φοιτητές – αθλητές από τον χώρο του σκουός βρίσκονται στην Αίγυπτο για το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα αρχίζει με τα ατομικά ανδρών και γυναικών ενώ  θα ακολουθήσει ένα τριήμερο δράσης στο μικτό ομαδικό.

 Ο Μοσταφά Ασάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της οικοδέσποινας χώρας για ένα χρυσό μετάλλιο καθώς ο νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη είναι ένας από τους δύο που βρίσκονται στην πρώτη 25άδα μαζί με τον Μουσταφά Ελ Σίρτι.

 Η Σάνα Ιμπραχίμ, νούμερο 35 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι η κορυφαία στο ταμπλό της διοργάνωσης και έχει στόχο να γίνει η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Αίγυπτο σε πανεπιστημιακό επίπεδο από το 2008. Άλλο ένα όνομα που αναμένεται να διεκδικήσει τον τίτλο είναι  Σίντι Μέρλο από την Ελβετία.

 Συνολικά 13 χώρες παίρνουν μέρος στη διοργάνωση με εννέα από αυτές να έχουν συμμετοχή και στο ομαδικό αγώνισμα. «Το σκουός είναι άκρως δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στα πανεπιστήμια επειδή αποτελεί ένα μείγμα διασκέδασης, υγείας και ευεξίας, ένας καλός τρόπος ζωής για τους φοιτητές», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της FISU, Χουάν-Κάρλος Χολγκάδο. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με φόντο τη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακό το θέαμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις