fbpx

WTA Finals, Γκαρσία-Σάκκαρη 2-0: Δεν τα κατάφερε η Μαρία (vids)

WTA Finals, Γκαρσία-Σάκκαρη 2-0: Δεν τα κατάφερε η Μαρία (vids)

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε στον ημιτελικό των WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη, καθώς ηττήθηκε από την Καρολίν Γκαρσία με 2-0 σετ (6-3, 6-2), μετά από μία ώρα και 15 λεπτά αγώνα, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά.

Στο 1ο σετ, η 29χρονη Γαλλίδα ξεκίνησε καλύτερα στο κορτ, κερδίζοντας το εναρκτήριο game (1-0), στο οποίο απάντησε η Μαρία κερδίζοντας το επόμενο, χαρίζοντας μόλις δύο πόντους (1-1).

Ακολούθησε ένα σύντομο “ξέσπασμα” της Γκαρσία, που υπερασπίστηκε αρχικά το σερβίς της (2-1), και στη συνέχεια έσπασε για πρώτη φορά το σερβίς της Σάκκαρη, για να αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα (3-1).

Απάντησε στα break η 27χρονη Ελληνίδα, μειώνοντας την απόσταση από την αντίπαλό της (3-2), αλλά η Καρολίν κατάφερε εκ νέου να σπάσει το σερβίς της Σάκκαρη (4-2), αλλά και να κρατήσει για μία ακόμα φορά στο ακέραιο το δικό της, για το μεγαλύτερο προβάδισμα της (5-2).

Τελευταία απειλή για το σετ από την No. 5 του ταμπλό ήταν το love game (40-0) στο 8ο game (5-3), μιας και η Γαλλίδα ολοκλήρωσε με επιτυχία της προσπάθειές της, με δικό της love game στο 9ο και τελευταίο game (6-3).

Στο 2ο και τελευταία σετ, με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για την No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, που με όπλο τους άσους της, αλλά και τις σπουδαίες άμυνες, άφησε λίγα περιθώρια στη Μαρία για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τον 1ο χρονικά ημιτελικό του Τέξας.

Η Γκαρσία ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο, κάνοντας ένα σερί με 4 κερδισμένα games, αλλά και 2 break στο ενδιάμεσο (4-0), με τη Σάκκαρη να βγάζει αντίδραση για πρώτη φορά στο 5ο game, μειώνοντας προσωρινά τη διαφορά (4-1).

Το 6ο game κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μετά από 5 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, με την Γαλλίδα να χαμογελά στο τέλος (5-1), για να δώσει το τελευταίο της “χτύπημα” η Μαρία στο παιχνίδι, κερδίζοντας το 7ο game, για το 5-2.

Τον επίλογο έβαλε η πλέον φιναλίστ του Fort Worth στο 8ο game, στο οποίο χάρισε μόλις έναν πόντο στην Ελληνίδα, και έκλεισε το σετ με το εμφατικό 6-2, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο του μεγάλου αυριανού τελικού.

Η Κάρολιν Γκαρσία θα βρει στην απέναντι μεριά του φιλέ μία εκ των Ίγκα Σφιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα, με στόχο να γράψει ιστορία, κατακτώντας τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.

Με τα επιτεύγματά της να έχουν ήδη… αρχίσει, μιας και με την αποψινή της πρόκριση έχει κατοχυρώσει την άνοδο της στο No. 4 της WTA κατάταξης, ισοφαρίζοντας έτσι το career high της.

Αναφορικά με τη Μαρία Σάκκαρη, το ματς αυτό σηματοδότησε και το τέλος της σεζόν για την ίδια, το οποίο αφήνει μία αισιοδοξία για το μέλλον, μιας και διατηρήθηκε στην ελίτ της WTA, παραμένοντας στο Top-8 των αθλητριών.

Επιπλέον, με ενδεχόμενη νίκη της 21χρονης Πολωνής στον ημιτελικό, η οποία είναι και το αδιαμφισβήτητο φαβορί, τότε η Μαρία θα παραμείνει στο No. 5 της κατάταξης. Αν όχι, θα πέσει στην 6η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις