fbpx

WTA Finals: Αποκλεισμός-ΣΟΚ για την Σφιόντεκ – Στον τελικό η Σαμπαλένκα (vids)

WTA Finals: Αποκλεισμός-ΣΟΚ για την Σφιόντεκ – Στον τελικό η Σαμπαλένκα (vids)

Τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς πραγματοποίησε η Αρίνα Σαμπαλένκα, μιας και κέρδισε την Ίγκα Σφιόντεκ με 2-1 σετ (6-2, 2-6, 6-1) και την άφησε εκτός τελικού των WTA Finals, δίνοντας η ίδια ραντεβού εκεί με την Κάρολιν Γκαρσία, που απέκλεισε νωρίτερα τη Μαρία Σάκκαρη.

Στο 1ο σετ, η 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία ξεκίνησε πιο δυναμικά στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα δύο games, κάνοντας παράλληλα και το πρώτο της break στην αναμέτρηση (2-0).

Η Σφιόντεκ απάντησε σπάζοντας με τη σειρά της το σερβίς της αντιπάλου της (2-1), αλλά η Σαμπαλένκα κατάφερε να “ξεφύγει” ακόμα περισσότερο, κερδίζοντας δύο ακόμα διαδοχικά games, με νέο break στο ενδιάμεσο (4-1).

Μοναδική αντίδραση της 21χρονης Πολωνής ήταν να μειώσει ξανά την απόσταση (4-2), αλλά δε γλύτωσε την απώλεια του σετ, αφού ακολούθησε νέο σύντομο σερί της Αρίνα, ολοκληρώνοντας, μάλιστα, τις προσπάθειές της με το 3ο προσωπικό της break (6-2).

Στο 2ο σετ, επανήλθε δυναμικά στο κορτ η No. 1 του ταμπλό, κερδίζοντας τα πρώτα 4 games, έχοντας, μάλιστα, και δύο break, βάζοντας τις βάσεις για την ισοφάριση (4-0).

Η Σαμπαλένκα βρήκε το σθένος να μειώσει προσωρινά, σβήνοντας και ένα από τα δύο break Πολωνής αντιπάλου της (4-2), αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει περαιτέρω τη straight νίκη, μιας και η Ίγκα έκλεισε το σετ στα επόμενα δύο games, πραγματοποιώντας και το 4ο προσωπικό της break (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μέχρι και το 2ο game δε ξεχώριζε καμία από τις δύο αθλήτριες (1-1), ώσπου η No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης ανέλαβε δράση, για να “τελειώσει” εξ’ ολοκλήρου τη δουλειά.

Αρχικά πήρε το 3ο σετ, κρατώντας τη Σφιόντεκ στον έναν πόντο (2-1), και μετέπειτα έκανε ένα κομβικό break στο σερβίς της Πολωνής, για το ασφαλές προβάδισμα (3-1).

Στη συνέχεια υπερασπίστηκε με επιτυχία το δικό της σερβίς (4-1), για να ακολουθήσει το τελευταίο της break στον αγώνα, με το οποίο απείχε ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό του Τέξας (5-1).

Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε μόλις στο 7ο game, στο οποίο η Σαμπαλένκα κράτησε την κορυφαία τενίστρια του ταμπλό στους δύο πόντους, και πήρε μία αξιομνημόνευτη νίκη, για την έως τώρα καριέρα της (6-1).

Στον τελικό, που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου στις 04:00 το πρωί, ώρα Ελλάδος, Σαμπαλένκα και Γκαρσία θα διεκδικήσουν τον μεγαλύτερο τους τίτλο, μιας και αμφότερες θα βρίσκονται για πρώτη φορά στον τελικό των WTA Finals.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις