fbpx

Paris Masters, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Με εντυπωσίασε ο Ρούνε – Είχα ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα» (vids)

Paris Masters, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Με εντυπωσίασε ο Ρούνε – Είχα ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα» (vids)

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του 3ου διαδοχικού, αλλά και 7ου συνολικού Rolex Paris Masters έφτασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Χόλγκερ Ρούνε στον μεγάλο χθεσινό τελικό του Παρισιού, με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 7-5), έπειτα από μία εξωφρενική “μάχη” 2 ωρών και 33 λεπτών.

Ο “Νόλε” επικράτησε στο πρώτο σετ, αλλά δέχθηκε την ολική ανατροπή από τον 19χρονο Δανό τενίστα, που κατάφερε να του σπάσει το σερβίς στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, αλλά και να μην μπορέσει να απαντήσει στο break στο δραματικό 12ο game του 3ου σετ.

Στην on court συνέντευξή του, ο 35χρονος Σέρβος εξέφρασε την εντύπωση που το έκανε η μαχητικότητα, αλλά και η ψυχραιμία του Ρούνε στον τελικό, ενώ του απέδωσε τα εύσημα για τη συνολική του εμφάνιση στο Tour.

Ανέφερε ορισμένες συγκρίσεις του πρωταθλητή του Παρισιού με τον No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ, ενώ ολοκλήρωσε το λόγο του μιλώντας για τη συμμετοχή του στα ATP Finals του Τορίνου.

«Με εντυπωσίασε το μαχητικό του πνεύμα. Έμεινε ήρεμος πνευματικά μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Για κάποιον τόσο νέο ηλικιακά, το να δείξει τέτοια ωριμότητα και ψυχραιμία σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, είναι πολύ εντυπωσιακό», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Είχε την καλύτερη δυνατή εβδομάδα, κέρδισε πέντε Top-10 παίκτες και το άξιζε. Είχα πολλές ευκαιρίες σε όλα τα σετ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Πίστεψα πως αν κάνω το break, θα διατηρούσα το μομέντουμ, αλλά κατάφερε να το γυρίσει. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Έπαιξε θαρραλέα και εγώ δεν ήμουν τόσο γρήγορος στις κινήσεις μου. Έτσι είναι, κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Θα μπορούσα να χάσω χθες από τον Τσιτσιπά, αλλά κέρδισα. Σήμερα δεν το έκανα. Δεν έγινε τίποτα, ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα».

Συγκριτικά με τον Κάρλος Αλκαράθ, ο “Νόλε” είπε: «Είναι παρόμοιοι παίκτες από πλευράς σωματικής διάπλασης. Είναι πολύ δυνατοί σωματικά, προπονούνται πολύ σκληρά και είναι αφοσιωμένοι σ’ αυτό που κάνουν. Έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν πολύ καλά. Ο Ρούνε έχει καλύτερο backhand, αλλά ο Αλκαράθ έχει καλύτερο forehand. Και οι δυο βελτιώνονται σε όλα τα χτυπήματα και είναι ήδη ολοκληρωμένοι παίκτες, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό, μιας και οι δύο είναι στα 19 χρόνια τους χρόνια».

Σχετικά με το ATP Finals, o Σέρβος είπε: «Κάθε τουρνουά είναι σημαντικό σ’ αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Προσπαθώ να παίζω καλά όπου και αν αγωνίζομαι. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και για το Τορίνο. Νιώθω καλά στο γήπεδο, παίζω καλό τένις, και κάθε παιχνίδι εκεί θα είναι σαν τελικός, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Το καλό είναι πως υπάρχει κενό μιας ημέρας μετά από κάθε αγώνα, οπότε θα έχω αρκετό χρόνο για ανάρρωση. Πέρσι έχασα στα ημιτελικά από τον Ζβέρεφ, που κέρδισε και τον τίτλο. Θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες για να προπονηθώ και ελπίζω πως θα φτάσω το καλύτερό μου επίπεδο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις